El Nadal Desconegut

nadal desconegut

Els Secrets del Nadal: Descobreix i explora aquesta tradició

El Nadal Desconegut, s’endinsa en un viatge fascinant a través de la història i les tradicions que envolten aquesta festivitat tan estimada. Començant en temps ancestrals, el llibre explora la celebració del solstici d’hivern en diferents cultures, des del Paleolític fins a l’Imperi Romà, passant per l’antic Egipte i Mesopotàmia. Ens revela com el Nadal, tal com el coneixem avui, s’ha vist influenciat per una fusió de costums, rituals i llegendes.

Un dels aspectes més intrigants d’aquest llibre és la seva capacitat d’explicar símbols i tradicions del nadal que encara perduren, com l’arbre de Nadal, l’estrella, el grèvol o el vesc. A través de narracions informatives, ens submergeix en les històries i curiositats darrere personatges icònics com els Reis Mags, el Tió, Pare Noel, caganer, home dels nassos i altres figures menys conegudes però igualment fascinants.

nadal desconegut

El llibre també ofereix una mirada detallada a un dels rituals més habitual per Nadal, els àpats de Nadal, i les coses bones típiques d’aquestes dates, com els confits, el massapà, les neules, els polvorons, els gingerbreads i el tortell de Nadal. A més, inclou capítols dedicats a altres tradicions del solstici d’hivern.

nadal desconegut

Aquesta obra no només és una font d’informació, sinó també un tresor de relats, històries i llegendes que connecten amb rituals antics del Nadal que ara tenim. Es presenta com una lectura accessible i fàcil de llegir per a tots els públics, incloent curiosos i petits amants de noves històries, garantint un aprenentatge ple de sorpreses i descobriments.

El Nadal pot ser fascinant!

Com a nota final, l’autora, Gemma Sirvent, conclou amb una secció de recomanacions de llibres i pel·lícules imprescindibles per aquest Nadal. Un plus. “El Nadal Desconegut” és, sens dubte, una obra que transforma la manera com veiem i celebrem aquestes festes, oferint una nova perspectiva plena de màgia i tradició ancestral.

Recomanat!

PD. Les il·lustracions genials. La Portada ja ho engloba molt bé!

La Fitxa “El Nadal desconegut”

Text: Gema Sirvent i Il·lustracions: Armand

Recomanat a partir de 9 anys. Però a la gran de casa, 6 anys, l’ha paït molt bé i encuriosit. L’expliquen o llegeix en forma de minicontes.

Història oblidada de la celebració del solstici d’hivern

El Nadal és una festivitat que s’ha estès per tot el món fins al punt que ara se celebra també en països i cultures que no tenen cap vincle amb la tradició cristiana. Molts dels seus rituals i símbols tenen el seu origen en les
antigues celebracions del solstici d’hivern, la nit més llarga de l’any, la que dona la benvinguda al nou cicle de la llum i de la vida. Aquestes celebracions han anat evolucionant des del Paleolític, l’Antiga Grècia i l’Imperi Romà
fins als nostres dies i han donat lloc, entre altres festes, al Nadal que avui coneixem.

Què pots trobar en el Nadal desconegut?

És cert que Jesucrist va néixer el 25 de desembre? Els Reis d’Orient eren 3, 4, 7 o 12? Quina relació hi ha entre el Nadal i les saturnals romanes? Quan i on es va plantar el primer arbre de Nadal? I el primer pessebre? Quina és la diferència entre el Pare Noel, Santa Claus i Sant Nicolau? Aquestes preguntes i moltes altres trobaran resposta en aquest llibre. Aquí s’hi expliquen els vincles entre les tradicions antigues i modernes de celebració del solstici d’hivern i el Nadal, els símbols pagans que han perdurat al llarg del temps, els rituals més importants del Nadal actual, les figures més destacades així com els plats i dolços típics d’aquestes dates. Escrit en un llenguatge amè, i mitjançant quadres amb informació complementària i curiositats, les imaginatives i originals il·lustracions
d’Armand són el complement perfecte per garantir una lectura d’allò més amena.

Preu: 21 €, amb mides 21,5 x 26 cm, i 112 pàg.

[+] veure el llibre a Amazon