Fas 6 Anys. Tria un Llibre” – Una Finestra Oberta a la Lectura per a Infants Catalans

Descobrint la Màgia dels Llibres en la Vuitena Edició

Amb l’esperança de fomentar l’amor per la lectura des de la tendra edat de sis anys, la campanya “Fas 6 Anys. Tria un Llibre” ha tornat amb més entusiasme que mai en la seva vuitena edició. Des del 16 d’octubre fins al 30 de novembre, aquesta iniciativa busca encendre la xispa lectora entre els infants catalans, introduint-los en l’extraordinari món que s’amaga dins les pàgines dels llibres.

Aquesta campanya, encapçalada pel Gremi de Llibreters de Catalunya amb el recolzament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), proporciona als infants que compleixen o han complert 6 anys una oportunitat única de connectar-se amb l’univers literari, guiats de la mà d’un adult i el consell dels professionals de les llibreries.

Expandint Horitzons: Col·laboració i Participació

Amb una participació de 487 llibreries arreu del territori català, “Fas 6 Anys” se supera a si mateixa, aconseguint una major implicació respecte a les edicions anteriors. La creixent participació de llibreries, tant independents com part de grans cadenes, destaca l’èxit i la rellevància d’aquesta campanya, que continua expandint-se i guanyant suport a mesura que avança.

Una de les claus d’aquest any ha estat l’ampliada col·laboració amb el Departament d’Educació, co-creant una Guia per als mestres que busca optimitzar l’experiència pedagògica del llibre adquirit pels infants. Aquest document brinda als docents estratègies i suggeriments per integrar activament els nous llibres a l’aula, així com fomentar una participació activa i entusiasta per part de les famílies.

Inclusivitat i Accessibilitat: Fomentant la Lectura per a Tothom

Un avenç destacat d’aquesta edició ha estat l’adaptació de la targeta de la campanya al sistema braille, en col·laboració amb l’ONCE, assegurant així que els infants amb discapacitat visual també puguin explorar i gaudir de la seva pròpia aventura literària. És un pas rellevant cap a una cultura de lectura més inclusiva i accessible, que valora i celebra la diversitat entre els joves lectors.

H2: Mirant Enrere: Reflexions sobre Edicions Previs

El 2022 va marcar un any d’èxits pels organitzadors, amb una participació de 73.942 infants i un record de bescanvi de targetes per llibres, assolint un 53%. També es va observar un augment en el nombre de llibreries participants i un predominant interès pel contingut en català, que va representar aproximadament el 72% de les seleccions dels petits lectors.

Amb una rica varietat de títols disponibles, proporcionant una selecció que celebra la diversitat de temes, estils i gèneres, “Fas 6 Anys. Tria un Llibre” persisteix en el seu compromís de sembrar les llavors de l’amor per la lectura en el cor dels més joves, construint ponts entre el món literari i les mentides curioses dels infants catalans.

L’Enginy de la Col·laboració Multidisciplinària

La campanya, més enllà de ser una simple iniciativa de promoció de la lectura, s’ha transformat en un moviment cooperatiu que inclou diverses entitats, des del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea fins a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), així com diverses associacions editorials. Aquesta àmplia xarxa de col·laboració enfatitza l’impacte i la importància de la lectura, no només com a activitat individual, sinó com a experiència compartida i valorada col·lectivament.

Així, amb l’horitzó clar i la determinació de continuar inspirant els joves lectors, la campanya “Fas 6 Anys. Tria un Llibre” se sosté com una iniciativa brillant i necessària en el paisatge cultural i educatiu de Catalunya.

Busca la teva llibreria per tot Catalunya

Descobreix quines llibreries adherides a la campanya del teu poble o ciutat i triar el llibre que més els hi agradi.