La llegenda de la Malavella

LA GEGANTONA la MALAVELLA

El jove valent que va enfrontar-se a la malvada bruixa i va salvar els nens del poble

Un dia en un petit poble anomenat Caldes de Malavella, la gent vivia espantada perquè els nens del poble desapareixien misteriosament. Hi havia rumors que una malvada bruixa anomenada Malavella, que vivia en un castell prop del poble, era la responsable de les desaparicions.

En Maurici, un jove valent que arriba al poble buscant feina, és contractat per la bruixa per treballar al castell. Durant el seu temps al castell, en Maurici descobreix que la bruixa i el seu servent, el Geperut, són els responsables de les desaparicions dels nens.

La bruixa Malavella havia fet un pacte amb el diable, segons el qual havia de menjar un cor de nen petit cada nit per tenir poders sobre els habitants del poble. En Maurici, horroritzat, decideix posar fi a aquesta situació.

Una nit, en Maurici empenta el Geperut dins una olla amb aigua bullent quan intentava cuinar un nen. Després, en Maurici serveix el cor del Geperut a la bruixa, fent que perdi part dels seus poders. En Maurici avisa els habitants del poble, que arriben al castell per enfrontar-se a la bruixa.

La gent del poble expulsa la Malavella del castell i ella marxa cridant que tornarà per venjar-se. Des d’aquell dia, la gent de Caldes de Malavella celebra la derrota de la bruixa cada darrer dissabte d’abril amb una festa.

Amb el temps, el poble recorda la llegenda de la Malavella com una història d’un jove valent que va ajudar a salvar els nens del poble i enfrontar-se a la malvada bruixa. La festa anual de la Malavella serveix com a recordatori de la valentia i la força dels habitants de Caldes de Malavella, que van aconseguir vèncer les forces del mal.

Representació de la Llegenda de la Malavella