Pastisseries i restaurants amb la Baldufa de xocolata de Figueres

Comerç Figueres juntament amb el Museu del Joguet de Catalunya són els creadors i impulsors d’aquest nou producte gastronòmic que representarà la ciutat, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres.

La baldufa catalana icònica del Museu del Joguet de Catalunya s’ha transformat en un baldufa de xocolata que té per objectiu ser el record gastronòmic de la ciutat. Es tracta d’una baldufa de xocolata (blanca, negra o amb llet) amb una baldufa petita feta de fusta de boix a l’interior. Un detall perfecte per turistes que vulguin un record de la ciutat, per regalar als nostres amics o per degustar-la a casa.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu, s’ha treballat en tres direccions:

  1. S’ha comptat amb la mestria dels pastissers associats que, amb la baldufa interior de boix que ha proporcionat el Museu del Joguet, elaboren aquest producte i el venen durant tot l’any als seus establiments a un preu únic de 3 euros.
  2. Els restaurants associats a Comerç Figueres, presenten en les cartes dels restaurants, postres creatives basades en el producte elaborat pels pastissers, també durant tot l’any.
  3. I del 24 de març al 5 d’abril, les millors botigues de Figueres participen en un Concurs d’Aparadorisme on personalitzen el seu aparador amb el motiu de la baldufa.

Quins són els establiments col·laboradors 

Distingiràs els establiments autoritzats per l’adhesiu identificatiu de l’acció. Per poder participar-hi cal ser associat a Comerç Figueres. 

Pastisseries: Els mestres pastissers que elaboren la baldufa de xocolata i la venen a les seves pastisseries són Àngel Garcia Pubill (president del Gremi de Pastissers de la província de Girona) de la Pastisseria Tall Dolç, Jordi Fàbrega Compte de la Pastisseria Fàbrega, Marc Saguer Pagès de la Pastisseria Parc Bosch, Robert Figueras Gimbernat de Maia Flequers, Joaquim Darnés Costa de la Pastisseria Iris i Salvador Muñoz López de la Pastisseria Opera.

Restaurants (17): Shang HaiLa CateLa Voltael Racó de la Xeli, Kombú Pi i Margall, Kombú Plaça de les Patates, LizarranDynamicSidreria Txot’sPizzeria Origano c/Santa Margarida, Som SushiCan JeroniCafeteria FàbregaCafeteria XiroiHotel PirineosCan Jordi i el Bon Retorn.

Vídeo Roda amb la Baldufa de Xocolata de Figueres