Aquí comença tot – Segregació escolar

segregacio escolar

Campanya “Aquí Comença Tot”: Un pas endavant contra la Segregació Escolar

Portes obertes, però cap visitant: Així és com moltes escoles d’arreu de Catalunya descriuen les seves jornades destinades a captar l’atenció de les famílies dels entorns. Amb el lema “Aquí comença tot”, 87 centres educatius busquen trencar els estereotips i convidar a una major inclusió.

Una Campanya per a la Diversitat

La iniciativa, que congrega escoles i instituts de tot Catalunya, pretén sensibilitzar sobre la importància de triar escola més enllà dels prejudicis socials i econòmics. A través d’aquesta campanya, els centres volen mostrar els seus projectes pedagògics innovadors, sovint invisibilitzats per la segregació.

Des de Montcada i Reixac fins a Terrassa, els missatges dels directors són clars: la necessitat de diversificar l’alumnat i combatre la segregació és urgent. Les escoles participants, que acullen a més de 30.000 alumnes, mostren una preocupació unànime per aquesta qüestió.

Un Missatge de Valors

Les escoles han penjat lones amb el lema “Aquí comença tot” i missatges que promouen valors com l’empatia, la solidaritat i el respecte. Aquesta campanya no només busca una major participació en les jornades de portes obertes, sinó també una reflexió profunda sobre l’impacte de la segregació escolar.

Com Implicar-se

  • Visitar els centres educatius durant el període de portes obertes.
  • Parlar amb la direcció i l’equip docent i conèixer de prop els projectes pedagògics.
  • Formar aliances amb altres famílies i implicar-se activament en la comunitat educativa.

La campanya “Aquí comença tot” és una crida a l’acció per a totes les famílies, animant-les a ser part del canvi necessari per a una societat més inclusiva i diversa.

[+] Prou Segregació

[+] SaltEduca