cama casita Montessori

cama casita

Els Llits Cama Casita

En el mètode Montessori, es fa especial èmfasi en fomentar la independència dels nens: mobles baixos, lavabos, tots els materials estan disponibles a la seva altura. Això també mostra respecte pel nen petit i les seves necessitats.

Per què una “Cama Casita“?

És necessària un llit caseta o Cama Casita perquè el nen@ pugui anar a dormir tot sol i despertar-se i axecar-se, sense ajuda. Des dels primers mesos en el mètode Montessori, el nen ha de poder moure i tenir espai per fer-ho. En un llit caseta, no se sentirà com en captivitat.

Podeu veure Cama Casita en la web CamaCasita.com

El nadó tindrà l’oportunitat de considerar tot l’espai que l’envolta, explorar i desenvolupar-se. Havent après a gatejar, ell mateix s’arrossegarà fora del seu llit caseta per familiaritzar més amb el món que l’envolta.

cama casita

Aquesta oportunitat és molt estimulant perquè els nadons aprenguin a gatejar, la qual cosa és summament important per al seu creixement harmoniós. Una cama casita és, en realitat, una opció més segura que un llit de fusta alta.

El nen no es caurà, no sortirà rodant des d’una gran altura, quan aprengui a sortir pels costats del llit.

Beneficis d’una Cama Casita

Un llit casita és un matalàs prop de terra en què dorm el seu fill. Les barres formen una casa a la part superior del matalàs, no es necessita ajuda per pujar i baixar del llit. Un llit caseta consisteix en un matalàs ferm, i una edificació de fusta. Els principals Beneficis d’una ” Cama Casita” són:

Funcionalitat i minimalisme Montessori

El primer que ha de fer és acomiadar-se del bressol. En el seu lloc, tria un llit baix, l’anomenada llit Montessori.

Segons Montessori, els bressols són un dels majors obstacles per a la independència. Quan els nens no tenen accés a les seves pròpies llits per a nens, els pares són els que decideixen quan dormir o despertar-se, decisions que s’han de deixar als més petits. El més important és que el nen pugui ficar-se i aixecar-se del llit de forma independent.


Una Llit Montessori és Parlar de independència.

Utilitza un llit tipus Montessori li dóna al teu fill l’oportunitat de ser independent. El teu nadó pot triar quan anar a dormir i quan jugar durant una estona. Fins i tot quan el teu nadó es desperta, pot triar què fer en aquest moment.

Per tant, depèn menys de tu com a pare i pot prendre la seva pròpia decisió. Atès que un nen pot sentir-se atrapat en un bressol, anar a dormir de vegades pot ser una lluita. A l’usar els llits Montessori, el teu fill pot triar quan se’n va a dormir.

Això fa que l’hora de dormir sigui més divertida i també ho és despertar-se. A causa de que un nen se sent més lliure, probablement també dormirà molt millor.

És més segura


Les xifres no es coneixen, però sí són presents. S’informen molts accidents dins i al voltant d’un bressol. Un peu entre els barrots, un nen que cau del llit a l’intentar enfilar o quedar encallat.

No pateixes aquests problemes a l’usar els llits Montessori nens. El teu fill pot aixecar-se del llit per nen quan vulgui i no ha de fer trucs vertiginosos.

És molt més fàcil per a tu com a pare

El llit es pot utilitzar per a nens de 3 a 9 anys. Alguna vegada has intentat col·locar acuradament a un nen de 10 kg en la seva profunda bressol? O deixar que el teu fill s’adormi al teu pit i després el hagis de portar al bressol?

No té aquests problemes amb un llit tipus Montessori: roda suaument cap a un costat i sals d’amagat de l’habitació per prendre un moment per a tu. També és molt més agradable per a tu saber que el teu fill no es caurà del llit durant la nit.

Una habitació estil Montessori és tranquil·la

Per assegurar-te que el teu fill no s’estimuli massa, és millor optar per llits Montessori per a nens i decoració en colors suaus i neutres, aquest és l’estil de l’habitació Montessori. Llavors podrà concentrar-se millor en les joguines o els llibres, etc.

També és important que l’habitació estigui ordenada de manera estructurada. Dóna-li a totes les joguines que realment es juguen un lloc permanent a l’habitació. Podeu desar la resta en caixes d’emmagatzematge.

[+] Veure Camas Casitas