Una ambulància fins l’Hospital de Bignona, Senegal

micromecenatge ambulancia hospital Bignona

Micromecenatge per una ambulància per portar-la fins l’Hospital de Bignona (Senegal)

Cooperem Juntes Catalunya Casamance és una associació sense ànim de lucre, formada l’any 2019, que neix amb l’objectiu de crear un enllaç entre els pobles de Catalunya i Casamance (al sud del Senegal); a fi de millorar les condicions de vida de la població de Casamance. A través de projectes de cooperació al desenvolupament, sempre amb coordinació i ajustada a les necessitats i la realitat del lloc.

Realitzant xerrades, conferències i altres activitats que ens ajudin a visibilitzar el projecte i aconseguir implicar més gent, tanta com sigui possible. Cada dia en volem ser més.

QUÈ FEM?

El nostre 1r projecte com a associació és en l’àmbit de la salut, concretament a l’Hospital de Bignona. La regió de Bignona engloba una població de més de 200.000 habitants. El poble de Bignona es troba a 33km de Ziguinchor, la capital de Casamance (Senegal). Dins d’aquest poble es troba l’Hospital de Bignona, el qual és l’hospital públic referent d’una extensió de terreny enorme, amb moltes zones rurals.

[+] Veure Micromecenatge

Durant el 2019 hi hem anat diverses vegades, hem visitat l’hospital, els hem explicat el projecte, ens han explicat les seves necessitats i prioritats i els hem fet entrega de tot el material sanitari que hem obtingut a través de col·laboracions. Des de llavors no hem deixat de recollir material que ens han donat a domicilis particulars, empreses i hospitals, i els l’hi hem fet arribar personalment.

Sabem, però, que la seva màxima prioritat és a nivell d’urgències i emergències. En la situació actual a la regió de Bignona (no només l’hospital sinó també totes les zones rurals), no disposen de cap ambulància en bon estat.

Pel que fa la infraestructura de l’Hospital de Bignona és bastant gran i està, formada per diferents pavellons i jardins. Malauradament no s’utilitzen totes les sales entre altres raons perquè no disposen de material suficient.

La nostra línia de treball com a associació és a poc a poc donar una cara nova a l’hospital, actualment està força deteriorat i molta gent no hi entra per por a no sortir-ne. Proporcionar més material sanitari per poder anar equipant les sales actualment buides; i, sobretot, aconseguir ambulàncies per poder donar una mínima cobertura sanitària a tot l’entorn.

COM HO FAREM?

Fa mesos que anem recollint múltiples donacions de material sanitari, de l’Institut d’Assistència Sanitària, del Consorci de Transport Sanitari de la Regió de Girona, de Servimed Assistance, de múltiples òptiques, farmàcies, ortopèdies i particulars, entre d’altres. Actualment ja disposem d’un volum important de material sanitari.

Hem estat i seguim treballant per enviar un contenidor via marítima des de Barcelona/Tarragona fins al port de Dakar. Afortunadament els nostres esforços van donant els seus fruïts i calculem que el mes de desembre ja podrem disposar dels 1.500€ necessaris.

Però ens falta la cirereta del pastís! Actualment tenim l’oportunitat de comprar una ambulància totalment equipada per 6.000€. La tenim reservada, només ens falta aconseguir els diners per poder-la carregar dins el contenidor i enviar-la conjuntament amb tot el material sanitari cap a Bignona. Ens hi ajudes?

Som conscients que és un objectiu molt ambiciós i no serà ràpid ni tampoc fàcil, però sabem que, entre tots, tot és possible.

Tot el que hem realitzat fins a dia d’avui ha sigut gràcies a l’aportació de molta gent i esperem seguir comptant amb aquest suport per tirar endavant els projectes que ens plantegem. Creiem en el compromís social i pensem que el micromecenatge és una bona forma de finançament perquè et permet fer difusió de l’associació i el projecte, però sobretot, sabem que si el projecte tira endavant és perquè hi ha persones que creuen amb el que fem.

SORTEIG: FAREM 3 SORTEIGS! Qui participi els primers 10 dies podrà participar als 3, així que us animem que no badeu!

1r Sorteig 

Val per una experiència en el Parc d’Aventura Costa Brava per dues persones

2n Sorteig 

Visita guiada al Centre de la Castanya de Viladrau 

3r Sorteig (3 guanyadors / 3 premis)

– Viatge al cor de Casamance per a 2 persones. Allotjament en cases dels pobles i àpats inclosos durant 7 dies (No inclou bitllet d’avió). Oportunitat per visitar l’hospital de Bignona i l’entorn.

– Val sorpresa per dues persones.

– Val per un lot de productes africans (2 clauers, 4 braçalets, 1 pal pel cabell, 1 pot de karité natural 100g, 1 figura de fusta, 1 collaret, 1 moneder, 1 petit quadre artesanal i 1 carta personalitzada d’agraïment).

Aquests productes són donacions dels propis habitants de Bignona i la resta de la Casamance en agraïment a la col·laboració del projecte de millora de les instal·lacions sanitàries. Tots hi posem el nostre granet de sorra. Podem comptar amb tu?

ON ENS PODEU TROBAR?

  • La nostra pàgina web: juntescatcas.org
  • Instagram: @juntescatcas
  • Twitter: juntescatcas
  • Facebook: Cooperem Juntes Catalunya Casamance

[+] Informació