Ansietat: el nou personatge de ‘Del Revés 2’

ansietat Disney estrena als cinemes 'Del revés 2' en català

Aquest dimecres, 19 de juny, s’estrena en català l’última pel·lícula de Disney, Del revés 2.

 L’esperada seqüela de Disney Pixar, Del Revés 2 (Inside Out 2), porta amb ella una sèrie de noves emocions que s’uneixen a les ja conegudes pels espectadors. Entre elles destaca Ansietat, un personatge que es presenta com una addició significativa en l’univers emocional de Riley, que ja no és una nena, sinó una adolescent en ple desenvolupament. La introducció d’Ansietat no és fortuïta, sinó que reflecteix una realitat cada vegada més comuna i palpable entre els joves d’avui i la societat en general.

Disney estrena als cinemes 'Del revés 2' en català

La importància de parlar de l’Ansietat

L’ansietat és una emoció que tots experimentem en algun moment de les nostres vides. A l’adolescència, aquest sentiment pot intensificar-se a causa dels canvis físics, emocionals i socials. La pel·lícula, dirigida per Kelsey Mann, s’endinsa en aquest fenomen, mostrant com l’Ansietat es manifesta en Riley mentre ella navega pel turbulent mar de la pubertat.

En una entrevista, Mann menciona que ja abans de la pandèmia de COVID-19, l’ansietat entre els adolescents estava augmentant. Aquesta tendència ha portat a una major consciència sobre la necessitat de tractar aquest tema amb delicadesa i precisió en els mitjans de comunicació. La representació de l’ansietat en una pel·lícula infantil i juvenil com ‘Del Revés 2’ pot ajudar a desestigmatitzar aquesta emoció i fomentar un diàleg obert sobre la salut mental.

L’ansietat no es limita a sentir nervis ocasionals; pot manifestar-se a través de símptomes físics i emocionals debilitants, com opressió al pit, palpitacions, marejos i problemes gastrointestinals. Aquesta condició, tot i que comuna, no es limita a l’adolescència. Els adults també experimenten ansietat de manera freqüent i significativa, la qual cosa subratlla la importància de buscar tractaments efectius i accessibles com l’acupuntura.

Beneficis de l’Acupuntura per Tractar l’Ansietat

En aquest context, l’acupuntura es presenta com una teràpia complementària eficaç. El Centre d’Acupuntura Girona està especialitzat en tractar l’ansietat, oferint un enfocament integral que es centra exclusivament en l’acupuntura. Aquesta pràctica mil·lenària consisteix en la inserció d’agulles fines en punts específics del cos per equilibrar l’energia vital. El tractament és segur i no té efectes secundaris, cosa que el converteix en una opció viable per a aquells que busquen alleujament sense recórrer a medicaments.

L’acupuntura no només alleuja els símptomes físics de l’ansietat, sinó que també ajuda a abordar les causes subjacents, promovent un benestar integral. L’enfocament del Centre d’Acupuntura Girona és oferir un suport continu i personalitzat a cada pacient, ajudant a alleujar l’ansietat en totes les seves formes i manifestacions.

L’ansietat, tot i ser un desafiament, no és insuperable. Amb els recursos disponibles, de centres com aquest, les persones tenen el suport i les eines necessàries per navegar per aquest viatge cap a un jo més saludable i tranquil.

 A Acupuntura Girona, tractem l’ansietat de manera habitual, i ens alegra veure com una pel·lícula de Disney Pixar aborda aquest problema tan real. Estem molt contents que es doni veu i nom a aquesta emoció, reconeixent la seva importància i ajudant a desestigmatitzar-la a la societat.

Us deixem amb el tràiler Del Revés 2. ..