Red

cartell red disney pixar

Avui s’estrena RED. L’última pel·lícula de Disney i Pixar. Adolescència i canvis. La primera pel·lícula de Disney-Pixar dirigida en solitari per una dona i un equip molt femení.

Pel·lícula de Disney i Pixar, es presenta Mei Lee, una nena de 13 anys que es debat entre ser la filla obedient i el caos de l’adolescència. La seva mare, Ming, sempre està pendent de la filla. I per si els canvis en els seus interessos, relacions i cos no n’hi hagués prou, cada vegada que s’emociona massa, es converteix en un panda vermell gegant!

RED és la primera pel·lícula de Pixar dirigida en solitari per una dona. Es tracta de Domee Shi, cineasta xinès-canadenca de 33 anys que des del 2011 treballa a l’estudi i que, amb el seu primer curtmetratge, ‘Bao’, va aconseguir l’Oscar confirmant el canvi de sensibilitat que s’estava produint al terreny de l’animació.

RED és la primera pel·lícula de Pixar dirigida en solitari per una dona.

Les dones que van formar part d’aquest procés de selecció els van donar respostes genials, sobre com va ser d’horrible la seva primera menstruació i altres detalls que van quedar reflectits al guió ia la pel·lícula.

Per això hi ha un alt percentatge de dones en aquest film, cosa que no havia passat abans en una pel·lícula de Pixar. «I això ens va ajudar a explicar una història que vam sentir real, autèntica i valenta, perquè estàvem envoltades de dones».

Segur que RED és la pel·lícula més divertida de Pixar en molt de temps.

A casa la veurem avui. Si podeu i la veieu ja ens direu! 🙂

Tràiler de Red

i recordeu que també està disponible en català.