El Dia Mundial dels Records Guinness

Llibre Guinness dels Records a Girona

Aquest dissabte és el dia Mundial dels Records Guinness.

Heu pensat o somiat en fer algun? Teniu o coneixeu algú? Sempre he pensat que es una cosa ben curiosa.

El Dia Mundial dels Records Guinness.

Que tot tingui una celebració ho sabem, però aquest dia, els límits de la imaginació i la realitat es difuminen, donant lloc a proeses tan sorprenents com divertides. I en aquest món de Records Guiness extraordinaris, la província de Girona no es queda enrere, demostrant que fins i tot en els racons més inesperats, l’extraordinari espera ser descobert.

Avui us porto un recorregut per alguns dels rècords més inusitats i encisadors de la província de Girona:

30 canvis en només 39 segons

A Girona, el duo rus Duo Wizards ha establert un nou rècord Guinness durant el Festival Internacional de Circ Elefant d’Or. En la semifinal blava del festival, han superat l’anterior marca de 24 canvis de vestuari en un minut, realitzant 30 canvis en només 39 segons, una exhibició sorprenent d’agilitat i coordinació.

Un Quilòmetre de Punta de Coixí a Olot

imatge del nacional digital

Quasi un Quilòmetre de Punta de Coixí a Olot, d’aquesta manera Olot va entrar als rècords Guinness amb gairebé un quilòmetre de punta de coixí, una tradició artesanal que es va elevar a una escala monumental. Aquest rècord parla de la paciència, la dedicació i l’amor per l’artesania tradicional​.

La Botifarra dolça més llarga del món a Figueres

La Botifarra Dolça Més Llarga del Món a Figueres va ser un homenatge a Dalí, els carnissers de Figueres van crear la botifarra dolça més llarga del món. Aquesta proesa no només és un tribut al geni surrealista, sinó també a la riquesa gastronòmica que tenim.

Rècord Guinness de posar crema

El 14 d’agost del 2011 a Platja d’Aro, es va establir un nou rècord Guinness amb 400 persones aplicant-se crema solar al mateix temps a la platja Gran. Aquest esdeveniment va superar el rècord anterior de 250 persones, que havia estat registrat a Bèlgica.

La fila més llarga de rucs catalans

La concentració de rucs catalans que va tenir lloc a la fira de Sant Martirià de Banyoles ha estat oficialment reconeguda com a rècord Guinness. Durant aquesta trobada, celebrada al parc de la Draga de Banyoles, es va formar la línia més llarga de rucs catalans, comptant amb cinquanta-tres animals, i ara s’ha rebut la certificació oficial d’aquest rècord mundial.

Pujar el màxim d’esglaons amb una persona equilibrada al cap

El rècord de pujar més esglaons consecutius mentre es manté una persona equilibrada sobre el cap és de 100, aconseguit per Giang Quoc Nghiep i Giang Quoc Co (tots dos de Vietnam) a Girona, Catalunya, Espanya, el 23 de desembre de 2021. Aquest número ja formava part de l’espectacle de circ dels germans Giang, però van voler desafiar les seves habilitats fent alguna cosa encara més difícil. Els germans van trencar aquest rècord el 2016 pujant 90 esglaons, però van ser superats amb 97 esglaons per Pablo Nonato i Joel Yaicate dos anys després. Aquesta vegada han tornat al mateix lloc, la Catedral de Girona (Espanya), per recuperar el seu títol, pujant 100 esglaons en 53,6 segons!

La Paella més gran del món

El 25 d’agost de 1987, Platja d’Aro va ser l’escenari de la paella més gran del món, servint a 60.000 persones. Aquesta colossal paella va incloure 3.700 kg d’arròs, 300 kg de carn, 1.500 kg de tomàquets, 400 litres d’oli i 3.000 litres d’aigua, juntament amb all, pebrot i pèsols.

El monocicle més alta del món

Wesley Williams, en el marc del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, ha recorregut 10,51 metres en un monocicle de 8,87 metres d’altura, el més alt del món fins ara. Tot i que més tard el va superar

Coneixeu més? ens les podeu enviar i així les afegirem.