5 curiositats i coses del més de març diferents

Era un dia de març quan la Primavera va sortir del seu amagatall a la muntanya per començar el seu viatge anual. Noia entusiasta i optimista, la Primavera volia fer un canvi notable per a tothom, amb les flors i les plantes que començarien a florir i a fer la seva aparició a tot arreu.

Mentrestant, el déu de la guerra, Mart, estava una mica preocupat pel que això significaria per als seus soldats. Es va adonar que havia de preparar-los per a la temporada de batalla que s’apropava, i va decidir que el mes seria anomenat en el seu honor per simbolitzar el temps dels preparatius.

No obstant això, Mart no volia que la Primavera fos la seva enemic, així que va pensar en una manera de demostrar la seva pau i igualtat. Va reunir totes les dones del seu regne per celebrar el Dia Internacional de la Dona i per lluitar per la igualtat de gènere.

Mentre Mart estava ocupat amb les seves preparacions, els habitants d’Irlanda estaven posant-se verds per celebrar el Dia de Sant Patrici. La gent engalanada de color verd i beben cerveza per celebrar la vida, la cultura irlandesa i tot el que és verd.

I finalment, quan la Primavera va arribar a les valls i les muntanyes, es va assegurar que el dia i la nit eren iguals a tot el planeta. Així, el dia dels equinoccis ens recorda que tots estem interconnectats i que, com la Primavera, som capaços de canviar i fer un món millor per a tothom.

Les 5 curiositats i coses del més de març

  1. El nom “març” prové del llatí “Martius”, que es referia al déu romà de la guerra, Mart.
  2. El mes de març marca el començament de la primavera a l’hemisferi nord i de la tardor a l’hemisferi sud.
  3. El dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, una data que busca lluitar per la igualtat de gènere i els drets de les dones.
  4. El 17 de març se celebra el Dia de Sant Patrici, patró d’Irlanda, que és una festa popular en la qual es vesteix de color verd i es beu cervesa.
  5. El 20 de març és el dia dels equinoccis, un moment en què la durada del dia i de la nit són iguals a tot el planeta.

Tenim moltes més… per la propera.

[+] Veure versió més formal. 🙂