5 curiositats i coses del més de març formals

En el mes de març, quan el fred de l’hivern comença a desaparèixer, els romans veneraven el déu de la guerra, Mart, per preparar-se per la primavera. Per això, van batejar el mes “Martius” en honor a ell. Amb el temps, març es va convertir en el mes de l’equilibri, quan el dia i la nit són iguals a tot el planeta, en un moment que simbolitza la pau i la igualtat.

Per desgràcia, la pau i la igualtat no sempre han estat presents a la història de la humanitat, i encara avui en dia les dones lluiten per aconseguir la seva igualtat de drets. Per això, el 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, per recordar la lluita per la igualtat de gènere.

Però no tot és lluita i reivindicació en el mes de març, també hi ha temps per a la diversió. El 17 de març se celebra el Dia de Sant Patrici, una festa popular a Irlanda que s’ha expandit per tot el món, on la gent vesteix de color verd i beu cervesa per celebrar-ho.

I així, el mes de març ens convida a preparar-nos per a la primavera, a buscar l’equilibri i la pau, a lluitar per la igualtat de gènere i a celebrar la vida amb una cervesa verda en honor a Sant Patrici.

Les 5 curiositats i coses del més de març

  1. El nom “març” prové del llatí “Martius”, que es referia al déu romà de la guerra, Mart.
  2. El mes de març marca el començament de la primavera a l’hemisferi nord i de la tardor a l’hemisferi sud.
  3. El dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, una data que busca lluitar per la igualtat de gènere i els drets de les dones.
  4. El 17 de març se celebra el Dia de Sant Patrici, patró d’Irlanda, que és una festa popular en la qual es vesteix de color verd i es beu cervesa.
  5. El 20 de març és el dia dels equinoccis, un moment en què la durada del dia i de la nit són iguals a tot el planeta.

Tenim moltes més… per la propera.

[+] Veure versió més diferent. 🙂