Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

La Volta #47: disseny de producte i artesania digital

la volta 47 girona

This event has ended

La Volta #47: disseny de producte i artesania digital

Dissabte 16 de desembre de 2023 de 10  a 20 h

Plaça de l’Assumpció (Sant Narcís, Girona)

Us presentem el programa de la Jornada Voltaica #47: disseny de producte i artesania digital, dedicada a promoure la venda de productes funcionals i decoratius de creadors que combinen l’artesania tradicional amb els avenços tecnològics i digitals, el disseny de qualitat i la innovació creativa. Així mateix, des de La Volta, es vol seguir fomentant el contacte directe entre creadors i visitants, el consum responsable i de proximitat, i fer de la plaça de l’Assumpció un node cultural i comercial de referència a la ciutat.

El mercat nadalenc torna amb més de quaranta parades; un concert de l’Anna Andreu, en col·laboració amb el festival NEU; i un munt d’activitats! Podreu participar en el taller El videojoc com a eina política de Natalia Carminati; el taller de Fusteria Exprés amb Elisenda Caamaño i el taller de polseres de fil amb l’Associació Ndimbalante School. Una vegada més, tindreu a disposició l’espai de joc Tell fusta pels més petits i podreu participar en el Cadàver exquisit per poder il·lustrar i crear juntes.

Inaugurem les exposicions de Roc Parés, a l’espai de la 15; Natalia Carminati, a l’aparador de la 22; i Linette Mensen i Javier Luengo, a l’espai de la 25. També podreu veure la presentació i exhibició de les propostes guanyadores de la Convocatòria d’Instal·lacions Artístiques a l’espai públic (2023): La Torre de Vida d’Aleix Grifoll i Sèverine Le Bon, i Data Precipitation de Josecarlos Florez.

A la tarda, podreu gaudir de múltiples presentacions i converses, com la presentació de la publicació i de les noves línies de recerca del projecte Espais Púb(l)ics amb la Noia del Monyo. Federica Porello ens presenta el procés d’investigació VICINI – El desequilibrio del sentido. També podrem escoltar la presentació pública de la recerca d’experimentació artística “Llindar” de l’artista Mónica Rikić en col·laboració amb l’artista Rodolfo Venegas. I, finalment Javier Luengo presentarà el Laboratori de Fotografia Analògica de La Volta.

Encara sou a temps de sol·licitar una parada per la Jornada Voltaica #47, emplenant el següent formulari: https://forms.gle/f671DuFSLpeMVVb47

Preus:
Parada de La Volta (50 €)
Parada Pròpia (40 €)

Aquí el programa detallat:

Concert

_12 h. Anna Andreu

Presenta l’àlbum “La mida”, un disc que, des de la més absoluta prudència, murmura sobre les maneres de contenir-se, dels límits i dels preàmbuls, dels esclats i de les conseqüències ja de sobres conegudes. Una reflexió al voltant de la mesura, passant per tots els matisos que la paraula ofereix.

Exposicions

_Inauguració dijous 14 de desembre a les 19:00 h. Plaça de l’Assumpció, 15
Restitució III: Diàleg intergeneracional entre Marian Burguès i Serra (Sabadell, 1851-1932) i Roc Parés i Burguès (Ciutat de Mèxic, 1968). Roc Parés

Seguint amb el projecte Restitució, una recerca artística auto-etnogràfica basada en l’arxiu familiar, que ha donat lloc a dues exposicions i una publicació, Parés planteja per La Volta una exposició que tanca el cicle.

_13:45h (16 de desembre) Inauguració Derives digitals de problemàtiques reals. Natalia Carminati

Derives digitals de problemàtiques reals és una exploració, un procés digital que deriva de la investigació “Blat de moro: d’aliment sagrat a negoci de la fam” realitzat amb el suport de la beca de recerca i innovació en l’àmbit de les arts concedida per la Generalitat de Catalunya.

_13:30h Inauguració Sense comentaris. Linette Mensen i Javier Luengo

Construint una mirada crítica: de l’individual al col·lectiu, del pensament a l’acció.
Exposició que convida a la reflexió de la construcció de la mirada, la responsabilitat subjectiva de la reacció davant la imatge. Apliques un filtre crític?

Instal·lacions

_Itinerari 13 a 13:30 h

La Torre de Vida. Aleix Grifoll i Sèverine Le Bon

La Torre de Vida és una representació de la vida, de la celebració d’ella a la plaça, un lloc d’encontre i compartir, un espai de celebració de l’existència.

Data Precipitation. Josecarlos Florez

Data Precipitation és una instal·lació híbrida que busca transformar dades en experiències sensorials. És un projecte de recerca que es mou entre els camps de la música mecànica, robòtica, visualització de dades, so i llum.

Tallers

_Tot el dia. Espai de joc. Tell fusta

Un espai on els més petits poden jugar lliurement amb joguines i estructures de qualitat que estan realitzades artesanalment en el taller de Tell Fusta a Vulpellac.

_10:30 – 13:30 h. El potencial creatiu del videojoc en la pràctica artística. Natalia Carminati 

Aquest taller parteix del treball que presenta Carminati a l’aparador de la V22. En el taller es revisen, d’una banda, els diferents artistes que utilitzen el videojoc com a eina de creació a la seva pràctica artística. I de l’altra, es mostren alguns elements del disseny i la creació d’un videojoc senzill amb una invitació a les persones que participen a concebre un projecte propi.

_12 a 13 h / 17 a 18 h Taller de Fusteria Exprés. Elisenda Caamaño

El taller de Fusteria Exprés és una introducció a la fusteria per a totes les edats. En poc més d’una hora s’aprèn, a través de dos projectes a escollir, a fer servir algunes eines típiques de la fusteria com serres, martells i escaires, i s’aprenen coneixements i característiques de la fusta. Edat recomanada: a partir de 8 anys. Màxim 10 participants per taller.

_10 a 13 h Taller polseres de fil. Associació Ndimbalante School

L’Associació Ndimbalante School és una entitat sense ànim de lucre que opera a Gàmbia i que neix de la necessitat d’escolaritzar el poble de Njoben, una zona rural a Gàmbia. El seu finançament prové majoritàriament de la venda de productes fets pels equips voluntaris (un a Gàmbia i l’altre a Catalunya). Edat recomanada: a partir de 6 anys.

_11 a 13 h Cadàver Exquisit

Aquest artefacte mòbil està inspirat en el joc surrealista de creació i invenció col·laborativa que explora les possibilitats de la imaginació individual, fragmentada en una composició col·lectiva basada en l’atzar.

Presentacions

_16 a 16:30 h. VICINI – El desequilibri del sentitInvestigadores: Federica Porello, Maria Mora, Xavi Moreno, Majo Villafaina

Cúpula geodèsica. Plaça de l’Assumpció 

VICINI és un procés de recerca on, a través de la dansa, de la paraula i de la manipulació d’objectes, s’aborden els temes de ressonància i de l’entramat de les accions individuals i grupals, reflexions sobre el paral·lelisme entre teixits corporals i teixits socials i el desafiament de la recerca constant d’un equilibri comú.

_16:30 a 17 h. Presentació de la publicació i de les noves línies de recerca del projecte Espais Púb(l)ics. La Noia del Monyo

Cúpula geodèsica. Plaça de l’Assumpció 

La Noia del Monyo presenta la publicació autoeditada que recull els processos creatius del projecte Espais Púb(l)ics a la ciutat de Girona (2019-2022) i alhora contextualitza el projecte desglossant les metodologies de treball en els diferents territoris on es desenvolupa la proposta, així com les noves línies d’investigació del col·lectiu, les quals posen el focus en la recerca de nous llenguatges artístics per a una educació sexual des de la infància.

_17 a 17:30 h. Llindar. Mònica Rikić i Rodolfo Venegas

Cúpula geodèsica. Plaça de l’Assumpció 

Proposta interactiva web, basada en una narrativa de ficció futurista ubicada en una ‘possible’ Girona del futur on conviuen diferents éssers orgànics i artificials de forma sincronitzada. El projecte neix amb la intenció de proposar, des de l’art i el pensament crític, enfocaments alternatius als futurs de les intel·ligències artificials, que tant ens preocupen últimament arrel dels últims avenços tecnològics mediàtics.

_17:30 a 18 h. Projecte Laboratori fotografia analògica. Javier Luengo

Cúpula geodèsica. Plaça de l’Assumpció 

Un laboratori, que aspira a convertir-se en la llavor del primer espai comunitari d’aquestes característiques a la ciutat de Girona. En l’actualitat serveix com a espai de creació artística per als residents de La Volta, però també és una plataforma per a la divulgació artística de la fotografia i l’ensenyament fotogràfic a través de xerrades, trobades, tallers i cursos d’especialització.

la volta 47 girona