Festa de la matança del porc de la Cellera de Ter
-
Date
12 de març de 2023
-
Time
09:00 - 16:00
La Festa de la Matança del Porc a la Cellera de Ter és un esdeveniment que no us podeu perdre si sou amants de la gastronomia tradicional i voleu reviure les costums i tradicions rurals catalanes. La festa, que es celebra a finals d’hivern, és una oportunitat única per gaudir dels sabors autèntics del nord de la comarca de la Selva i descobrir la cultura i l’ambient que envoltava la matança del porc en el passat.
Des de fa 50 anys, la Festa de la Matança del Porc s’ha convertit en un referent de la cuina casolana de la comarca, gràcies al seu propòsit original de recuperar el tradicional àpat familiar que es feia en ocasió de la matança del porc. Això esdevé una reunió de familiars i amics per ajudar a la matança i celebrar l’esdeveniment, amb plats que utilitzen tots els productes del porc i que són una delícia per al paladar.
La festa inclou un dinar de germanor, on es poden degustar els plats típics de la matança del porc, com la botifarra, la salsitxa, el xoriço, la cansalada, la cuita, els rostits, entre altres. A més, també hi ha una fira d’artesania, un mercat de brocanters i una gran varietat de productes derivats del porc, com embotits, formatges i vins de la zona. També es realitzen activitats per als més petits, com tallers de manualitats i jocs tradicionals.
Per als joves, la Festa de la Matança del Porc és una oportunitat única per descobrir el gust de la cuina tradicional de la comarca i per viure una experiència autèntica i diferent. Per als adults, és una oportunitat per connectar amb les seves arrels i reviure les tradicions rurals que formen part del patrimoni cultural català.
En definitiva, la Festa de la Matança del Porc a la Cellera de Ter és un esdeveniment que no us podeu perdre si voleu gaudir de la gastronomia i les tradicions catalanes. Aprofiteu per degustar els plats típics de la zona i per viure una experiència única i inoblidable. Us esperem a la propera edició de la festa!