Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

El Gust de la Paraula de Caldes de Malavella

Gust de la Paraula de caldes de malavella

This event has ended

Del 22 al 24 de novembre no et perdis El Gust de la Paraula.

La programació vol fondre els conceptes de cultura i gastronomia, tot oferint una programació innovadura i gustosa per a tots els públics i preferències. En aquesta edició hi ha novetats, com és el club de lectura a les golfes de l’església, un espai que no s’havia visitat mai abans. També hi ha activitats pels més petits que relacionen els contes amb aliments com el iogurt, o la xocolata. Els més gourmets també podran tastar aliments poc usuals: com els caramels de fesols de Santa Pau. Tampoc hi faltaran presentacions de llibres relacionats amb la gastronomia, o el ja consolidat concurs de cuina enguany amb la carbassa com a principal ingredient. El dissabte, dia central, finalitzarà amb un espectacle de gastropoesia, i el diumenge es clourà el Festival amb la pel·lícula “El cocinero de los últimos deseos”.

Programació del Gust de la Paraula

DIJOUS 21 DE NOVEMBRE DE 2019

17h00 MASTER XEF

Els joves de Ca la Romana competiran per parelles per a resultar guanyadors d’una competició de cuina en directe amb la carbassa com a ingredient indispensable.

Més info: espaijove.caldesdemalavella.cat – Tel 972 48 02 66

Activitat de L’ESPAI JOVE Ca la Romana.

Placeta de l’ermita de Sant Grau

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE DE 2019

17h SESSIÓ DE CONTES I TALLERS INFANTILS

Amb LA LLAGURTERA

Contes i tallers infantils amb iogurt. Edat recomanada: 4 als 10 anys.

Treballem els bons hàbits alimentaris, la importància de menjar iogurt i fruita, i al final del taller es poden menjar un iogurt.
Places limitades a 30. A causa de la provisió de material la inscripció és obligatòria. Inscripcions a la Biblioteca fins el dijous 21.

Balneari Prats

19h30  CLUB DE LECTURA amb ALBERT PLANELLES

Poeta amb residència a Caldes. Llegirem i parlarem de “La fortalesa del gram” (Témenos, 2019), el seu cinquè llibre de poemes publicat.

A les golfes de l’Església de Sant Esteve

21h SOPAR LITERARI DE GERMANOR servit per VERMUTERIA LA GATA MAULA

15 €

Entrants

Assortiment de pinxos de tardor
Platet de fideuà
Risotto de bolets

Plat principal

Assortit d’embotits i formatges amb pa amb tomàquet

Postres

Pastis de xocolata (Brownie)

Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca fins el dijous 20.

A les golfes de l’Església de Sant Esteve

A continuació:  VISITA GUIADA NOCTURA A L’ESGLÉSIA Amb GIROLACULTURA

Activitat gratuïta reservada per als assistents del sopar literari de germanor.

DISSABTE 23 DE NOVEMBRE DE 2019

10h30 SESSIÓ DE CONTES I TALLERS DE XOCOLATA amb la LIA BERTRAN

Cuinem una il·lustració: taller de xocolata a partir del conte “La Marta i la xocolata”.

Edat recomanada: 3 al 7 anys.

Places limitades a 30. A causa de la provisió de material la inscripció és obligatòria. Inscripcions a la Biblioteca fins el dijous 21.

Cal Ferrer de la Plaça (entrada per la Plaça de l’Ajuntament vell)

11h30 SESSIÓ DE CONTES amb PEP PUIGDEMONT

Espectacle amb les noves cançons del disc Família Fesxup, inventors dels caramels de fesols. Us contarem com es produeix aquest genial invent i ballarem danses de fesols.

Biblioteca Municipal

12h30 CONCERT – VERMUT Amb XAVIER CALVET

El músic de Sant Feliu de Guíxols presentarà el seu nou disc Crosswinds (2019) i recuperarà cançons del seu meravellós Firebird. Bon rotllo i felicitat a prova de bombes. L’acompanyarà Vidal Soler, que farà una pausa en la seva gira com a guitarrista d’Els Pets.

Vermut amb tapes ganxones a càrrec del Pub Tèrmic i el Bar Termal: amb la beguda una tapa marinera de regal.

Plaça de l’Ajuntament

17h00 COL·LOQUI -PRESENTACIÓ DE LLIBRES Amb MARC RIBAS i JAUME FÀBREGA

El cuiner de Catalunya  MARC RIBAS presenta el seu llibre de receptes Brutal acompanyat del nostre gastrònom de referència, Jaume Fàbrega.

Amb la presentació de la caldenca Almudena Sánchez.

Presentació dels llibre “Brutal: les receptes de Marc Ribas” (Cossetània, 2018) i  “La Cuina més exquisida de la Costa Brava: els Tapers” (Farell, 2018)

Restaurant- Hostal Esteba

18h00 CONCURS DE CUINA “LA CARBASSA”

Hora límit de presentació dels plats: 17h

Un pagès qüestiona els designis de Déu, veient la diferència entre un gla i una carbassa i els arbres o plantes que els fan créixer. Creu que seria millor que un gros arbre donés carabasses i una planta amb una feble tija fos la llar de llavors més petites. Una tarda mentre fa la migdiada li cau al cap una gla i comprova que tot és com ha de ser.

La gla i la carbassa. Jean de la Fontaine

Concurs popular de plats que incloguin la carbassa en el receptari. Tan dolços com salats!

Amb premis importants: vals de 200€ per a consumir a Supermercats CONDIS i lots de llibres i de productes caldencs d’embotits i dolços.

Al finalitzar, degustació dels plats presentats.

Concurs obert a totes les edats!!

Jurat format per MARC RIBAS, JAUME FÀBREGA, CARLES CASTILLO I MERCÈ ROSSELL.
Amb l’animació de MIREIA PEÑA “LA SENYORETA”,

Restaurant- Hostal Esteba

21h00  RECITAL GASTROPOÈTIC DE JOSEP PEDRALS

Lectura de textos gastronòmics del poeta i recitador nascut a Barcelona l’any 1979. Josep Pedrals escriu per necessitat, per voluntat i per encàrrec. Un gran coneixedor i transmissor de la llengua.

I tot acompanyat d’una degustació de platets de tardor com la crema de carbassa, timbal de botifarra de perol, el caneló de confit d’ànec, o un crep de brandada de bacallà,…

Preu: 5€
Aforament màxim: 50 persones
Venda de tiquets: Restaurant- Hostal Esteba

Restaurant – Hostal Esteba

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE DE 2019

11h00  VISITA GUIADA ESPECIAL “UN CALDES DE LLEGENDA”

Visita per diferents indrets del nucli antic i lectura de les llegendes de Caldes.

Visita gratuïta per diferents indrets del nucli antic i lectura de les llegendes de Caldes.

Finalitzarà la visita al Balneari Prats amb la lectura teatralitzada de la llegenda de la MARIETA SALADA a càrrec de la REMEI dels “guies ufissials” i degustació gratuïta de galetes de la bruixa Malavella de la Fleca Sant Antoni amb copa de cava.

Mentre dura el brindis actuació de la DJ PUBILLA HILTON, àlies de la musictecària Lidia Noguerol, quan es posa als plats. Per a aquesta sessió musical ha seleccionat cançons sobre llibres i menjar.

Oficina de Turisme

17h00 CINEMA: “EL COCINERO DE LOS ÚLTIMOS DESEOS”

Mitsuru Sasaki és un cuiner de talla mundial que ha perdut la passió pel seu ofici. A causa d’això, el seu restaurant fa fallida i per a poder pagar els deutes pren una decisió: cuinarà personalment un últim àpat a qui estigui disposat a pagar-ne un milió de iens.
Entrada gratuïta.

Teatre-cinema Municipal