Esberlar de la Cia. L’Atapeïda

19è Paraules Nocturnes

Fronteres, solcs, traçats imaginaris que delimiten l’espai i que es dilueixen en el temps, en un esdevenir continu. L’estàtic ja no resisteix, ens trobem en un fluir constant, en el terreny del balanceig, de l’oscil·lació; la idea de permanència ha desaparegut i, com a conseqüència, ens situem en una posició fràgil que canvia constantment la nostra mirada cap al món.

Esberlar utilitza el moviment i el teatre físic per acompanyar-nos a través d’imatges d’inestabilitat, ensorrament i reconstrucció. Tres personatges ens parlaran en clau d’humor sobre els límits que ens imposa la societat; però, sobretot, dels que ens imposem nosaltres mateixes. Esberlar dibuixa un món hipotètic, un mapa perfilat amb catifes, en què les normes de supervivència són el canvi i l’adaptació.

Inspirant-se en sis relats d’Haruki Murakami que narren les vides trasbalsades d’uns personatges afectats per un sisme que transforma el seu paisatge físic i social, i que els aboca a un imminent canvi de paradigma, L’Atapeïda ens proposa emprendre un viatge físic i gestual guiat per les emocions del trencament. L’ensorrament de les estructures, però també la renovació, són els maons d’aquesta creació.

divendres, 26 de juliol | 22:00 h – Gratuït