Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fira de l’Olla a Breda 2024

This event has ended

Fira de l’Olla 2024 a Breda: Tradició i Artesania

Els propers 12 i 13 d’octubre de 2024, el poble de Breda torna a ser l’escenari de la tradicional Fira de l’Olla, un esdeveniment dedicat a la terrissa i la ceràmica artesana. Aquesta fira, coneguda per la seva connexió amb la gastronomia i l’artesania local, ofereix un cap de setmana ple d’activitats culturals, tallers, demostracions i cuina amb terrissa de Breda, atraient visitants de tot arreu.

Activitats Principals

Dissabte 12 d’octubre

  • 10:00 h – Inici de la construcció del forn efímer: Al claustre, el projecte Fem Foc, amb Inga Freitas i Júlia Sangés, construirà un forn efímer per a la cuita de ceràmica.
  • 10:30 h – Demostració de cuina amb cassoles de Breda: A la Plaça de la Vila, diversos cuiners i cuineres locals prepararan plats tradicionals amb cassoles de terrissa. L’actor Sergi Cervera serà l’encarregat de presentar l’activitat.
  • 11:00 h – Demostració d’elaboració de terrissa amb torn: Els terrissaires de Breda mostraran les seves habilitats en l’art del torn a la Plaça de la Vila.
  • 12:00 h – Tast de plats cuinats amb cassoles de Breda: Amb un cost simbòlic de 2 € que es destinaran a finalitats solidàries, els assistents podran degustar les delicioses preparacions.
  • 15:00 h – Encesa del forn efímer: Al claustre, tindrà lloc l’encesa del forn construït per Fem Foc, on es couran les peces de ceràmica.
  • 18:30 h – Cursa de terrissaires: A la Bassa del Molí, una activitat tradicional i divertida en què els participants hauran de superar obstacles amb una post a l’espatlla. El guanyador s’endurà una cassola de Breda plena d’embotit.

Diumenge 13 d’octubre

  • 11:00 h – Demostració d’elaboració de terrissa amb torn: Continuaran les demostracions a càrrec dels mestres terrissaires de Breda.
  • 12:00 h – Demostració de cuina amb terrissa de Breda: La reconeguda xef Ada Parellada ensenyarà com treure el màxim profit de la cuina amb terrissa.
  • 16:00 h – Taller de decoració amb plat o rajola per a adults: Organitzat per l’Escola de Ceràmica de Breda, els participants podran decorar peces amb la tècnica de la corda seca.
  • 18:00 h – Joc de trencar l’olla per als més petits: A la Bassa del Molí, una activitat lúdica per als nens i nenes.
  • 18:30 h – Tast de vins elaborats en àmfora: A la Plaça de la Vila, els assistents podran degustar vins únics acompanyats de formatges de tupí. Places limitades per ordre d’arribada.

[+] Programa