Infanteria!

This event has ended

Infanteria! vol ser un espai per donar veu a la primera infància, valorar-la, donar visibilitat a la tasca educativa de les educadores i famílies i posar a primera línia les necessitats d’aquesta etapa que són molt importants per a un desenvolupament òptim.

Infanteria! és un esdeveniment que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de maig a Olot pensat per a infants de 0 a 3 anys, les seves famílies i els professionals de l’educació.

Els primers 3 anys de vida són una etapa vital amb una identitat pròpia en la qual es construeixen els fonaments emocionals, cognitius i motrius. Tot el que vivim i aprenem dels 0 als 3 anys influeix en el nostre caràcter i temperament i ens acompanyarà tota la vida. Infanteria! vol transmetre una manera de veure la infància, atendre-la, respectar-la i acompanyar-la.

Volem que els infants trobin a la ciutat espais pensats i preparats per a la seva etapa evolutiva i adequats a les seves necessitats de joc i de moviment, que les famílies trobin recursos i acompanyament en l’educació dels seus fills i filles, i que les i els professionals tinguin un espai de formació i de reflexió.

Els protagonistes són els infants de 0 a 3 anys: infants capaços, actius en el seu aprenentatge. La mirada cap a la infància és de respecte, cura, estima i atenció cap a ells, donant-los les pautes i límits necessaris per a que puguin desenvolupar les seves capacitats amb autonomia.

Infanteria! és un projecte sorgit d’una comissió conjunta (Comissió Interescoles) formada per totes les escoles bressol de la ciutat d’Olot, tant públiques com privades, les quals han participat en la ideació i disseny de la iniciativa. Es tracta de l’Escola Bressol Municipal Sant Miquel, Escola Bressol Municipal Les Fonts, Escola Bressol Municipal La Gredera del Morrot, Escola Bressol Municipal Sant Pere Màrtir, Llar d’infants Sant Roc, Llar d’infants L’Avet, Llar d’infants Les Baldufes i Llar d’infants La nina de drap.

Programa Infanteria!

 1. Prohibit no tocar de Roberta Genova: Un espai de joc interactiu a La Carbonera on els infants poden explorar lliurement amb els sentits. Sessions diverses entre el 9 i l’11 de maig, amb entrada gratuïta i possibilitat de reserva.
 2. L’obrador dels infants de Jugar i Jugar: Activitats a l’exterior de La Carbonera amb jocs utilitzant sorra i palla. Previst per als dies 9 al 11 de maig, gratuït.
 3. Taller sobre el moviment lliure durant el primer any de vida: A càrrec de Missi Casacuberta i Adriana Verdaguer, es desenvoluparà a la Biblioteca Marià Vayreda el 9 i 10 de maig. Ensenyarà els principis del moviment lliure i com l’adult pot suportar el desenvolupament dels infants. Cal reserva i l’assistència és d’un adult per infant.
 4. Espai de joc per a nadons no caminants: També a la Biblioteca Marià Vayreda, del 9 al 10 de maig, on s’encoratja el moviment lliure i la autonomia dels infants.
 5. Mimesis, espectacle de dansa de Zig Zag Danza: Al Teatre Principal d’Olot el 11 de maig. Es tracta d’un espectacle de dansa per a petits, enfocat en música, llum i moviment. Cost d’entrada: 7 euros.
 6. Xerrades per a famílies:
  • “Per què jugar és important per aprendre?” per Sònia Kliass, el 9 de maig a La Carbonera.
  • “Aprèn a llegir el joc dels infants” per Clàudia Díaz i Carmen Granados, el 10 de maig a La Carbonera.
  • “Educar en l’admiració” per Catherine L’Ecuyer, el 11 de maig a l’Espai Cràter.

Totes les xerrades són gratuïtes i es recomana assistir sense infants.