Made in Figueres. La ciutat de la locomoció

made in figueres

This event has ended

Figueres no ha estat mai una ciutat industrial. I tanmateix en l’època de la industrialització creix al ritme de les ciutats catalanes capdavanteres, mantenint el seu lloc dins el rànquing de les principals poblacions del país amb un seguit d’iniciatives que combinen una important acumulació de capital i mà d’obra i unes bones dosis d’innovació tecnològica.

Aquesta singularitat figuerenca queda demostrada en les fàbriques de bicis i, sobretot, de motos. Poques ciutats compten amb quatre marques pròpies com Rieju, Gimson, Ruter i M.A.F., que demostren que, com anunciava la publicitat del scooter Gimson Electro, el primer fabricat a l’Estat, sense fum ni soroll la ciutat avançava a tota màquina.

“Made in Figueres. La ciutat de la locomoció“, comissariada per Josep Algans, Manel Gràvalos i Francesc Guillamet, és un viatge per la singular història de la industrialització de Figueres, tot parlant del context històric, el territori, les fàbriques i els fabricants, les màquines o l’art. La mostra es podrà veure al Museu de l’Empordà i a la Sala d’exposicions l’Escorxador.