XXVII Festa del Trinxat de Puigcerdà

Festa Trinxat

This event has ended

Festa del Trinxat de Puigcerdà

El pavelló del Club Poliesportiu de Puigcerdà s’engalanarà el proper dia 24 de febrer per donar cabuda a prop d’un miler de comensals provinents de tots els racons de la comarca i del país, així com d’Andorra i França, amb motiu de la celebració de la 27a edició de la Festa del Trinxat.

La Festa del Trinxat és la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, alhora que ha esdevingut una trobada multitudinària al cor de l’hivern, amb un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local. Tot això amb el seu plat més reconegut –el trinxat– com a principal protagonista.

El trinxat de Cerdanya és un plat a base de trumfes (patata cerdana) i col d’hivern, tot acompanyat de la imprescindible rosta de cansalada. És un menjar amb molta personalitat, ja que la col ha de ser d’una varietat molt concreta i, a més, tocada pel gel que fa a les nits cerdanes. Tot lligat amb el suc de la rosta fregida d’un porc també de la terra.

El sopar compta, a banda del trinxat cuinat pels restaurants col·laboradors de la Festa del Trinxat, amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu, un entrant i un plat típic del territori. Tot plegat, elaborat amb productes de Km 0 treballats pel col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya.

Amb la participació activa dels pastissers de la comarca i la col·laboració destacada del celler d’empreses del municipi, la Festa del Trinxat es converteix en una experiència completa que celebra la riquesa gastronòmica de la Cerdanya.

A més, la vetllada es complementa amb diferents sortejos de paneres que contenen productes locals cedits per l’associació de comerciants de Puigcerdà, així com diversos entreteniments on centenars de persones poden immortalitzar un dels grans aparadors gastronòmics de les comarques de Girona. Finalitzat el sopar gaudirem de música en directe amenitzada per l’Orquestra Zamba Show.

El preu de les entrades és de 30 € i els tiquets es poden adquirir a l’oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del dia 5 de febrer.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i l’Àrea de Turisme i Festes, amb la col·laboració imprescindible de la Diputació de Girona, de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca.