Conjunt Megalític de Roses
Itinerari a peu Megalític i de la Pedra Seca I i II
3.000-2700 aC
Bé Cultural d’Interès Nacional
Us convidem a viatjar en el temps: pujant per la carretera de Montjoi, dins del Parc Natural del Cap de Creus trobem les restes dels primers habitants coneguts de Roses. Es tracta d’un conjunt de monuments megalítics format per diferents dòlmens, menhirs, cistes i inscultures, entre els quals destaca per les seves dimensions el dolmen de la Creu d’en Cobertella, un dels monuments prehistòrics més grans de Catalunya, construït amb set immensos blocs de pedra col·locats verticalment i una llosa de coberta de més de divuit tones.
Els diferents monuments es visiten seguint un itinerari senyalitzat de poca dificultat per la muntanya. Descobriu-ne els secrets a les visites guiades.
L’itinerari de la Ruta Megalítica de la Pedra Seca I
Aquest breu itinerari circular comprèn la visita a diferents espais funeraris prehistòrics i expressions culturals d’època neolítica de les comunitats pageses que s’establiren a la zona del pla de la Casa Cremada.
D’altra banda, en aquesta ruta, hi destaca també la presència de construccions de pedra seca, un patrimoni generat a partir del treball agrícola de l’entorn que es pot observar en la morfologia del paisatge.
Es pot complementar amb l’Itinerari megalític i de la pedra seca II, que comparteixen un mateix tram.
Que trobem?
- DOLMEN DE LA CREU D’EN CORBETELLA
- PAISATGE DE BROLLA I PEDRA SECA
- MENHIR DE LA CASA CREMADA III
- CAU DE LES GUILLES
- DÒLMENS DEL LLIT DE LA GENERALA I DEL CAP DE L’HOME
- MENHIR DE LA CASA CREMADA I
- DOLMEN O CISTA DE LA CASA CREMADA
- MENHIR DE LA CASA CREMADA II
Itinerari megalític i de la pedra seca II
Aquest breu itinerari, dins del Parc Natural del Cap de Creus, ens permet visitar la zona megalítica de la Casa Cremada, per acabar pujant la carena fins a tocar el pla de les Gates i enllaçar amb el camí que baixa seguint la vall de la Quarentena. Comprèn la visita a diferents espais prehistòrics i expressions culturals d’època neolítica de les comunitats pageses que s’establiren a la zona. D’altra banda, en aquesta ruta, hi destaca també la presència de construccions de pedra seca, un patrimoni generat a partir del treball agrícola de l’entorn que es pot observar en la morfologia del paisatge.
Es pot complementar amb l’Itinerari megalític i de la pedra seca I, que comparteixen un mateix tram.
[+] Info: Naturalocal