1a Jornada de Cultura Popular del Baix Empordà

This event has ended

Tot a punt per tal que la Bisbal aculli la I Jornada de Cultura Popular del Baix Empordà: una trobada festiva de les entitats socials que desenvolupen activitats d’arrel patrimonial i de cultura popular de la comarca. I és que la jornada pretén mostrar la feina i les relacions associatives que teixeixen les entitats de cultura popular al territori. Tots aquests treballs sortiran als carrers bisbalencs de manera festiva el proper dissabte 11 maig: serà la primera Jornada Cultural Popular del Baix Empordà, organitzada per Òmnium Cultural del Baix Empordà.

Al llarg de tot el dia, de 10 h a 22 h, cercaviles, exhibicions, tallers i una gran gimcana infantil, entre d’altres, tenyiran els carrers de la Bisbal de cultura popular catalana. Pel que fa a les temàtiques, les activitats giraran al voltant de quatre puntals de la cultura tradicional catalana: gegants, sardanes, corals i castellers.  També hi col·laboraran altres entitats relacionades amb el món cultural. Ja es pot consultar la programació sencera de la jornada a través del web d’Òmnium Baix Empordà.

El Baix Empordà té un nombre important d’entitats culturals que cobreixen un ampli espectre del nostre àmbit tradicional. Com moltes altres entitats, les colles geganteres, castelleres, esbarts, corals, grups teatrals i colles sardanistes, entre d’altres, cada cop pateixen més per garantir el relleu generacional. La I Jornada de Cultura Popular del Baix Empordà vol donar visibilitat a la feina que fa el teixit associatiu a favor de la cultura i la cohesió social i animar persones de totes les edats i de tots els sectors de la població a sumar-s’hi.

Lloc i data:
La Bisbal d’Empordà.

Dissabte 11 de maig 2019

 • 10 h· Plantada de Gegants, Capgrossos i Bestiari al passeig Marimon Asprer· Obertura de la Fira d’Entitats· Inscripcions Gimcana Infantil.
 • 11 h· Sortida del Cercavila.
 • 11.30 h· Gegants sobre el Pont Vell.
 • 12.30 h· Ball de Plaça dels Gegants, Bestiari i Ball de Bastons.
 • 13.15 h· Sardanes: Cobla Conrad Saló de l’Escola Municipal de La Bisbal d’Empordà.
 • 14 h· Dinar de germanor al Pavelló.
 • 16 h· Tallers oberts. Grallers, tabals i batucada, geganters, castellers, sardanes, cant coral, ceràmica.
 • 18.15 h· Acte oficial a la plaça del Castell.

Colla castellera Minyons de Santa Cristina
Parlaments d’autoritats
Grup Montgrí de Dansa – Continuïtat
Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà.
Coral Anselm Viola de Torroella de Montgrí· Cor Carreras Dagas de La Bisbal d’Empordà· Cor Melodes de Bellcaire· Coral Veus de L’Estartit Actuació conjunta de les corals.
Estrena del Ball de Plaça dels Gegants del Baix Empordà compost per Ivan
Joanals, interpretat pels grallers de les colles i amb la participació de tots els gegants de la comarca.

 • 19.30 h· Cercavila i batucada dels Voltors de La Bisbal d’Empordà i de la Percussió Ganxona.
 • 21 h· Espectacle de Foc dels Dracs de La Bisbal d’Empordà al passeig Marimon Asprer:
 • Ball del Drac, Ball de Diables i Espectacle pirotècnic.