23a Fira del Blat al Pa

23a-Fira-del-Blat-al-Pa

This event has ended

La 23a Fira del Blat al Pa es va celebrar el 11 de juny a Castelló d’Empúries, envoltant l’Ecomuseu Farinera. L’esdeveniment és una oportunitat per descobrir el fascinant sistema de producció de farina, la importància del blat i de la farina per obtenir els diferents tipus de pa que consumim, i com la humanitat ha transformat el blat durant els últims 10.000 anys​​.

Una de les característiques especials d’aquesta edició de la fira era la presentació de diversos tallers de pa. A les 10h, es va realitzar un taller per adults titulat “Com fer pa a casa”, i a les 17h es va celebrar un “Taller familiar: Aprenem a fer pa”. Ambdós tallers van ser impartits per professionals del Gremi de Flequers Artesans de Girona. La reserva prèvia era necessària per participar en aquests tallers​​.

A més, els Amics del Museu Dalí es van unir a la fira amb una conferència titulada “Dalí. Pa, pa i sempre pa”, a càrrec de Josep Playà. L’acte va tenir lloc a les 11h a la Sala del blat del museu. Aquesta va ser una altra forma en què l’art va ser present a la fira, destacant una gran figura com és el genial Dalí​​.

Una altra activitat destacada va ser la presentació d’un llibre nou, “Visca la Terra”, a les 12.30h al mateix museu. El llibre va ser presentat per l’escriptora Anna Roca i el pagès castelloní Joan Dalmau. Aquest llibre és per a totes aquelles persones que tinguin interès a cultivar, cuinar o consumir productes de la terra de manera responsable. L’acte va finalitzar amb una degustació de Pa de Tramuntana, cortesia del Gremi de Flequers Artesans de Girona​​.

Durant tot el dia, de 10 a 19h, hi va haver un mercat al voltant del museu. No obstant això, encara falta informació específica sobre altres activitats i esdeveniments que es van dur a terme durant la Fira. Aquesta informació pot incloure detalls sobre expositors, activitats per a nens, música en directe, si n’hi havia, entre d’altres.