40 Festa de la Ratafia

This event has ended

40 Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

El segon cap de setmana de novembre Santa Coloma de Farners s’engalanarà per festejar l’estrena de les noves ratafies de l’any.

Celebrarem ratafia i tardor, omplint de nou les places principals i els carrers del centre del municipi amb parades de productes artesans, de proximitat i relacionats amb la ratafia. Un punt de trobada popular per complaure tant a famílies, com de referència pels experts del món de les herbes i licors.

La Festa de la Ratafia és un equilibri d’innovació i tradició amb gust de futur, de renovació. Aquest és el secret de l’èxit d’una festa de referència que enguany proposa una programació d’activitats ben variada:

Una exposició, una ratafia especial i un col·leccionable per celebrar les quaranta edicions de la Festa

En motiu de la 40a edició s’ha elaborat l’exposició i la capsa col·leccionable “Volem Ratafia” que explica la relació de Santa Coloma amb la ratafia que es podrà veure durant el mes de novembre a la Casa de la Paraula. La capsa per col·leccionar 40 postals diferents sobre la ratafia i Santa Coloma de Farners que cada una es podrà adquirir en 40 establiments diferents de la ciutat. També vinculat amb l’exposició i la caia col·leccionable, s’han elaborat la “Ratafia Volem” especial per commemorar les 40 edicions de la Festa. El mestre ratafiaire Xavier Codina, present a totes les edicions del concurs, quasi 40 anys, ha creat una ratafia inspirada amb les que participen al concurs i la Cooperativa la Sobirana n’ha editat una edició limitada i numerada de 500 unitats.

MHP Quim Torra Confrare d’Honor de la Ratafia 2021

Durant la Gala de la Ratafia que tindrà lloc el divendres 12 de novembre al vespre al Pavelló de la Nòria, la Confraria de la Ratafia nomenarà Confrare d’Honor al colomenc Quim Torra i Pla, Molt Honorable 131è President de la Generalitat de Catalunya. Més enllà de la tasca desenvolupada com a màxima representació del país els darrers anys, Quim Torra té un llarg bagatge personal i familiar en el món ratafiaire, i gràcies a ell, la ratafia s’ha donat a conèixer en entorns en què aquesta era pràcticament desconeguda. Durant l’acte, la Confraria li posarà la capa que el distingeix com a garant de la tradició ratafiaire, i s’unirà a altres personatges il·lustres que també han rebut el nomenament com són Xavier Codina (Russet),

Programació de la 40 Festa de la Ratafia

40-Festa-de-la-Ratafia

[+] pdf