Besalú, ciutat jueva 2024

besalu ciutat jueva caratula

This event has ended

Celebració de recreació històrica centrada en l’evocació de la comunitat jueva medieval de Besalú.

Dissabte, 2 de març

11.30h: Presentació de la ruta senyalitzada sobre el llibre “EL PONT DELS JUEUS” a la sala d’actes de l’Ajuntament i seguidament visita guiada a càrrec del seu autor MARTÍ GIRONELL. Si voleu passejar per les pàgines d’El pont dels jueus ja teniu la ruta senyalitzada . Viatjareu fins el Besalú medieval per on transcorre la novel.la de @martigironell i descobrireu els seus escenaris a través d’unes plaques amb diversos fragments del llibre que us situa de ple en aquella època fascinant.

18.00h: conferència “LES AIGÜES QUE PURIFIQUEN” a càrrec de Silvia Planas i Marcé, directora del Museu d’Història dels Jueus de Girona. Sala d’actes de l’Ajuntament de Besalú.

Diumenge, 3 de març

Mercat del call durant tot el dia.

12:00h: Visita guiada: “Shalom, Shalom” . Descobrirem el call jueu i reviurem el seu passat a través de la història. Preu 5€/persona.

16:30h: Visita guiada “UN PASSEIG PEL CALL” . Visitarem el centre neuràlgic de la comunitat jueva. El Micvé i les excavacions de la sinagoga. Preu 2,50€/persona.

Portes obertes del Micvé: d’11 a 13h i de 16h a 18h. Gratuït.Més informació i reserves: Oficina Municipal de Turisme. 972 59 12 40 o turisme@besalu.cat