Castellum amb la Fira de l’oli

This event has ended

Fontanilles es Vesteix de Festa: Celebra la 5a Edició de Castellum

El proper diumenge 17 de març, Fontanilles s’omple d’alegria i tradició amb la celebració de la 5a edició de Castellum. La jornada s’iniciarà amb la Fira de l’oli, que enguany promet superar totes les expectatives anteriors malgrat una collita precedent afectada per la sequera. Els assistents podran degustar i adquirir una àmplia varietat d’olis, des dels reconeguts Olirium i Fontclara fins a les perles oleiques de les comarques de Lleida i el Pirineu, sense oblidar les joies empordaneses com Oli Canyal, Peraclara i Mas Ribot. A més, per primera vegada, es presentarà un espai dedicat a les eines i maquinària agrícola.

El plat fort de la festa vindrà amb la diada castellera a la plaça Sant Martí, on s’alçaran imponents castells de la mà dels Marrecs de Salt, els Merlots de Figueres i els Espertxats de l’Estany, demostrant l’enginy i l’equilibri d’aquesta emblemàtica tradició catalana.

I per a que l’esdeveniment sigui encara més memorable, s’organitza una arrossada popular a l’hora de dinar, que convidarà fins a 400 persones a compartir taula en un ambient festiu. Per completar l’oferta d’activitats, els Arquers d’Esclanyà ens deleitaran amb una mostra i activitat de tir amb arc que perdurarà al llarg del dia.