Dia Internacional dels Museus

This event has ended

Dia Internacional dels Museus 2024: Museus per l’educació i la investigació

Un any més, des del Departament de Cultura de la Generalitat es proposa al conjunt de museus catalans sumar-se a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2024, tot organitzant jornades de portes obertes i activitats que segueixin el lema de l’ICOM, que enguany és ‘Museus per l’educació i la investigació‘. 

Aquest 2024, la celebració del Dia Internacional dels Museus coincideix amb la Nit dels Museus, ambdós seran dissabte 18 de maig. És, per això, que animem als museus a concentrar les iniciatives relacionades amb el DIM durant tot el cap de setmana, dissabte 18 i diumenge 19 de maig, si bé es poden organitzar activitats al llarg de tota la setmana, des de dilluns 13 fins diumenge 19 de maig, en funció de l’agenda i la disponibilitat de cada equipament.

Per al DIM 2024, es continuarà donant suport als museus catalans. D’una banda, s’ha creat una imatge gràfica conjunta perquè els diferents equipaments la puguin adaptar i utilitzar i, de l’altra, es farà la màxima difusió a través dels canals propis de totes les iniciatives que els museus organitzin tant de forma individual com a través de les xarxes de les quals formen part.

Com sempre, la campanya es farà en coordinació i amb la col·laboració d’ICOM i de totes les administracions amb responsabilitats patrimonials: les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i l’ICUB. I amb el treball de suport de les xarxes de museus: Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, Xarxa de Museus d’Arqueologia i Jaciments de Catalunya, Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya, Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya, Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona, Xarxa territorial de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre i Xarxa territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

El Dia Internacional dels Museus és un moment clau per mostrar tota la feina que es fa des dels museus i que el lema de l’ICOM d’enguany recull perfectament.

[+] Informació