Familiaria

familiaria empuries 2020

This event has ended

El festival de la cultura en família!

El Familiaria és un dia que dediquem a les famílies, oferint un petit festiva familiar ple tallers i espectacles per gaudir d’Empúries d’una manera diferent i pensada pels nens i nenes. Aquest any arribarà a la seva cinquena edició amb una jornada molt especial al jaciment i al museu que ofereix un ampli ventall d’activitats d’ambientació històrica, culturals, musicals i gastronòmiques, perquè tota la família es diverteixi en un entorn únic. La jornada acabarà amb un gran espectacle d’ambientació històrica amb la companyia Drakònia i els seus fantàstics cavalls. 

Es podrà entrar i sortir del jaciment per gaudir també de la platja.

Dia: dissabte 22 d’agost
Horaris: de 10h a 20h
Preu: 6€ per persona. Les entrades es podran adquirir en línia o bé a les taquilles del museu el mateix dia del festival, si l’aforament ho permet. 

Aforaments limitats amb reserva prèvia als tallers. Durant el festival es pendran les mesures de seguretat i prevenció seguint els protocols que estableixin els plans sectorials de la Generaritat de Catalunya. 

*Entrada al festival: Vàlida per a totes les activitats de Familiaria, inclou l’entrada al jaciment. 

Venda d’entrades i reserves d’activitats a https://familiaria.koobin.com 

Activitats del Familiaria 2020

Activitats sense inscripció

Gimcana en família: Descobriu els secrets d’Empúries a través d’aquest joc d’enigmes, que us portarà a recórrer els principals espais del jaciment. De 10h a 14h i de 15:30h a 18:30h. 

Artistes per un dia: Entre tots els assistents al Familiaria pintarem dos murals gegants de temàtica relacionada amb el jaciment d’Empúries i la seva història. De 10h a 14h i de 15:30h a 18:30h.

Criptopòrtic de la Domus dels mosaics: Veniu a descobrir aquest espai subterrani de la Domus dels mosaics, equipat amb tecnologia de reconstrucció virtual, per a conèixer com era la vida en una antiga casa romana. De 10h a 14h i de 16h a 18:30h. 

Activitats amb inscripció prèvia (feu la vostra reserva online)

Taller de percussió corporal: Una activitat musical participativa i lúdica de la mà de Santi Serratosa, amb la qual s’aprenen conjuntament uns patrons rítmics de percussió corporal. En aquestes dinàmiques es treballa la cooperació, construcció, el contacte visual entre els participants, l’acceptació de les diferències i el reconeixement i respecte cap als altres. A les 10:30h, 12h i 17h.

Taller de preparat medicinal: Aquest taller ens aproparà a la medicina antiga, als ingredients, eines i tècniques que s’utilitzaven per a prevenir i curar les malalties fa dos mil anys, i realitzarem un preparat medicinal com ho feien els nostres avantpassats. A les 10:45, 12:45h, 15:45h i 17:30h.

Ioga per famílies: Gaudiu plegats dels beneficis del ioga amb una sessió per a petits i grans, que us aportarà benestar físic i mental.. i diversió! A les 10:30h, a les 12:30h, a les 15:30h i a les 17:30h. 

Taller de policromia romana:  En aquest taller descobrirem que les antigues escultures gregues i romanes eren decorades amb colors molt vius i pintarem una petita peça de guix tal i com ho feien grecs i romans. A les 10h, 11:15h, 12:30h, 15:30h i 17:15h.

Taller de mosaics: Coneixeu la tècnica decorativa del mosaic? Els grecs i romans l’utilitzaven per a decorar els terres de les seves luxoses cases i d’importants edificis públics. Veniu a fer el vostre propi mosaic! A les 10h, a les 11:30h, a les 15:30h i a les 17:15h.

Taller d’arqueologia: Convertiu-vos en autèntics arqueòlegs mentre excaveu un camp de treball en el que descobrireu peces antigues que ens ajudaran a comprendre com vivien els antics habitants d’Empúries. A les 10:30h, les 12:30h, i les 16:30h. 

Visita romana: Descobriu les antigues ciutats grega i romana de la mà dels seus antics habitants! A les 11:30h i a les 17h

Actuacions:

Un dia al fòrum (Genovesa, Narratives Teatrals) : La vida d’una ciutat romana gira al voltant del fòrum. Un indret destinat a usos administratius i comercials que esdevé, alhora, lloc de trobada i entreteniment. Gent de totes les condicions hi coincideix entorn diferents interessos. El fòrum és el bullici constant que marca el pols de la urbs, un espai que convida a la conversa, a fer el badoc, a descobrir novetats… A les 11:30h i les 16:30h

El Calze daurat (Drakonia): Torna Drakonia al Familiaria, la companyia d’espectacles representarà al Fòrum romà del jaciment una història d’aventures amb cavalls. Espectacle per a tots els públics. A les 18:30h.