Festa Major de Sant Joan les Fonts 2024

Festa Major de Sant Joan les Fonts.

This event has ended

En destaca la celebració dels 20 anys de la Nit de dones d’aigua, espectacle central d’una programació plena d’actes consolidats com la Serenata de l’Alcaldessa o el Festival FontsiRock.

Quan arriba l’estiu, Sant Joan les Fonts hi entra amb força gràcies a la seva Festa Major. Durant quatre dies, del 21 al 24 de juny, el poble s’omple d’activitats que fan sortir als seus veïns i veïnes al carrer, i que marca l’inici de la programació estival al municipi.

La festa comença amb el pregó d’una de les entitats que més ha portat el nom de Sant Joan les Fonts per Catalunya, la colla de carnaval La Santjoanenca, que enguany ha celebrat el seu vintè aniversari (divendres 21, 19:30h). A partir d’aquí es succeiran diverses activitats per a totes les edats, com el sopar popular, una concentració de cotxes antics, una festa infantil, la presentació del llibre “Rutes pel municipi de Sant Joan les Fonts” de Manel Soler, un concurs de pesca o els balls de la faràndula del poble, amb cercavila i txaranga posterior, a banda dels actes religiosos.

Però si una cosa destaca d’aquestes festes són les seves activitats més consolidades, i en aquest punt sobresurt la 20a edició d’un espectacle que s’ha convertit en referent de les revetlles catalanes: la Nit de dones d’aigua (diumenge 23, 22:30 h). Enguany va a càrrec de Drakònia, la companyia que més edicions ha dirigit la posada en escena de la llegenda d’aquests esperits màgics dels rius, en un muntatge que mescla dansa, llum, música i color. La revetlla a Sant Joan arrencarà abans amb la rebuda de la Flama del Canigó (18h), i continuarà amb l’espectacle pirotècnic posterior a la Nit de les dones d’aigua i el ball a la plaça Major amb Discomòbil la Canya, on hi haurà coca i moscatell per a tots els assistents.

Durant la festa, també es consolida el Festival FontsiRock, el més salvatge de heavy i punk de la Garrotxa (dissabte 22, 23h). Compleix la seva tercera edició, havent trobat el seu públic, i aquest cop hi participaran els grups Sine Vexilum, Terra Stercore, El Flacotirador i The Apollardaos, que faran tremolar l’escenari. I per acabar la celebració, hi ha previst concert i ball de l’Orquestra Internacional Maravella (dilluns 24, 18h), on es proclamarà l’hereu i la pubilla del 2024, i la Serenata de l’alcaldessa (dilluns 24h, 23h), l’acte amb el que habitualment es clou la Festa Major de Sant Joan les Fonts.

Programa Festa Major de Sant Joan les Fonts