Festival Carmen Amaya

Programa festival amaya2

This event has ended

El Festival Carmen Amaya a Begur apropa l’art del flamenc al gran públic

El Festival Carmen Amaya a Begur apropa l’art del flamenc al gran públic

 09 nov 2023

Cartell Carmen Amaya Festival

Lesdeveniment, organitzat per lACiT Begur, comptarà amb espectacles de ‘cante’ i ‘baile flamenco’ i diversos tallers i activitats centrades en la cultura de la música flamenca. Les entrades pels espectacles i tallers estan disponibles en aquest enllaç

Els dies 17, 18 i 19 de novembre arriba la sisena edició del Festival Carmen Amaya a Begur. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Associació de Comerç i Turisme (ACiT) begurenca, amb el suport del consistori, és un homenatge a una de les ‘bailaoras’ més reconegudes de la història del flamenc, Carmen Amaya, que va passar els seus últims anys de vida al poble. 

L’espectacle inaugural, ‘Tòxic. Dansa contemporània & Flamenco’ serà divendres 17 a les 18 h a les Escales de l’Església. Durant la tarda, també tindrà lloc la conferència de Montse Madrilejos, biògrafa oficial de Carmen Amaya, a la Sala de Plens de l’Ajuntament a les 19 h.

El dissabte, 19 de novembre, el festival proposa la tercera edició de la Ruta Matinera, a càrrec de la guia turística Sandra Bisbe; i el taller de pintura en moviment amb la professora de pintura Martine Van Noort. No hi faltaran, tampoc, propostes com el taller de cajón que impartirà l’Instituto Flamenco de Barcelona i els tallers de Tangos i Farruca a càrrec d’Eric Oswald. Al migdia es podrà gaudir de l’espectacle gratuït de fusió àrab-flamenc amb Maria Dávila i Isac Barbero, a la carpa Esteva i Cruanyes. Mentre que a la tarda, la carpa Esteva i Cruanyes també acollirà els espectacles de flamenc ‘Galería’, de Jose Maldonado, ‘La Raíz del Grito’, d’Isaac Barbero. i ‘l’aftershow’ de flamenc fusió, amb entrada gratuïta.

L’endemà, diumenge 20, hi haurà el concert vermut de ‘rumba canalla’ amb Toni Cayena i Caiman Band, i la tradicional sardinada popular com a acte de cloenda, a la carpa Esteva i Cruanyes. 

Les entrades pels diferents espectacles i tallers ja es poden reservar en aquest enllaç. Els tiquets del dinar es posaran a la venda el mateix diumenge. Trobaràs tota la informació al web www.festivalcarmenamayabegur.com.

En honor a una de les filles adoptives del municipi

El Festival Carmen Amaya va néixer a Begur l’any 2016 en honor a la ‘bailaora’ Carmen Amaya, declarada ‘filla adoptiva de Begur’ l’any 1963. Té lloc durant el mes de novembre per apropar la cultura i l’art del flamenc als begurencs i les begurenques. El festival coincideix amb la mort de l’artista, el 19 de novembre de 1963. 

Programa Festival Carmen Amaya