Festival Gollut a Ribes de Freser

This event has ended

9a edició del Festival Gollut a Ribes de Freser

El Festival Gollut és una Mostra de cinema social i mediambiental amb una voluntat d’inclusió de les diversitats.

Al llarg de les 9 edicions que conformen el festival hem donat veu a cineastes compromesos amb aspectes socials i/o mediambientals. Més enllà de l’entreteniment, creiem en el cinema com una eina de reflexió, conscienciació i aprenentatge, tant a escala personal com col·lectiva. Volem promoure un cinema que revisi la nostra herència històrica i
audiovisual, el nostre passat, un cinema que ens faci experimentar i repensar la nostra
situació present; tanmateix, un cinema que ens ajudi a conformar l’imaginari del nostre futur.

El Festival Gollut aposta per un cinema d’autor, de compromís ètic i estètic, de llibertat creativa, que explori i experimenti amb noves narratives i formes de representació audiovisual.

Fem costat al talent creatiu que proposa noves mirades, noves maneres d’acostar-se al món i nous modes de representació. Volem que el festival afavoreixi a potenciar la creativitat audiovisual, que revisi, replantegi i experimenti amb les possibilitats d’entendre i utilitzar el dispositiu cinematogràfic, tant en l’àmbit formal com de contingut.
Ens interessa en especial aquelles obres que explorin noves narratives, nous gèneres
cinematogràfics i noves formes de representació audiovisual.

Programa del Festival Gollut a Ribes de Freser

La 9a edició del Festival Gollut posa especial atenció en la temàtica dels marges, de les vores. Els marges en tant que socials, les perifèries de la societat, les fronteres entre països i els conflictes geopolítics de traspàs, tot allò que queda dins, però no hi té part o és oblidat, rebutjat: marginat. Els marges també entesos en tant que representació, les perifèries de la imatge. 

En aquesta edició dediquem especial atenció a un cinema d’autor, fet amb estima i dedicació que sovint queda fora dels àmbits de distribució comercials. Tenim especial interès en aquells films que se situïn al marge entre la ficció i la no-ficció o que precisament en qüestionin els seus límits.

FestivalGollut_Programa-2022

[+] pdf