Fira de la Transhumància a Mollet de Peralada 2024

This event has ended

Fira de la Transhumància a Mollet de Peralada

Mollet de Peralada ha programat tota una jornada temàtica amb activitats, tallers, concerts i molt més pel 10 de març.

Viu un Dia Ple de Tradició i Cultura Rural el Proper Diumenge, 10 de Març

El proper diumenge 10 de març, prepara’t per a una jornada immersiva en el món rural plena d’activitats per a totes les edats. Des de primera hora del matí fins a la posta del sol, t’espera una autèntica mostra de bestiar oví, una fira d’artesania amb treballs fets a mà, atraccions per als més petits, exposicions variades i un servei de bar per refrescar-te i picar alguna cosa.

L’aventura comença a les 8:30 h amb l’activitat “Matí amb el Pastor” a l’espai La Vinyeta, on tindràs l’oportunitat de passar unes hores memorables amb en Víctor, el pastor, i el seu ramat. Aquesta és una experiència pensada especialment per a famílies.

A partir de les 10:30 h fins a les 13:00 h, podràs participar en tallers diversos o assistir a demostracions fascinants com l’esquilar amb màquina o tisora, el processament de la llana, com fer formatge de manera artesanal, així com veure en acció els gossos pastors en la seva tasca.

A les 11:30 h, no et perdis la representació teatral “Mula Baba” a la plaça de l’Església, seguida d’una cercavila colorida a les 12:00 h amb la Mulassa de Mollet i diferents grups de gegants que ompliran els carrers de festa i tradició.

Al migdia, el punt de trobada serà un concert amb arrossada popular, una perfecta combinació de música i gastronomia per gaudir en companyia.

La tarda estarà plena d’activitats culturals, incloent una xerrada informativa a càrrec del Centre d’Interpretació de la Transhumància, cantades de corrandes per mantenir viva la nostra herència musical, i per cloure la jornada, un gran concert final.

No deixis passar l’oportunitat de connectar amb les arrels de la nostra cultura rural i compartir un dia ple de diversió, aprenentatge i tradició. T’esperem aquest diumenge 10 de març per a una experiència única que reuneix el millor del món rural.

Fira-de-la-Transhumancia-a-Mollet-de-Peralada-programa-2024