Fira dels Americanos

Fira dels Americanos

This event has ended

Cada any, els visitants de la Fira dels Americanos tenen l’oportunitat d’immergir-se en un viatge històric únic, un rellotge cap enrere que es remunta a l’època dels indianos, aquells emprenedors que van marxar a Amèrica en busca de fortuna i van tornar amb riqueses que van transformar les seves ciutats natales.

Fira dels Americanos: Un Viatge al Passat

La Fira dels Americanos ofereix una oportunitat única per submergir-se en la història i cultura de la Catalunya del segle XIX, un període marcat per la influència dels “indianos”, catalans que van enriquir-se a les Amèriques i retornar per invertir en les seves ciutats nadiues.

Al llarg de la fira, els visitants poden gaudir d’un ampli ventall d’activitats dissenyades per reflectir la riquesa i la diversitat d’aquesta era fascinant. Les demostracions d’oficis de l’època ens ofereixen una visió detallada dels treballs tradicionals que es desenvolupaven durant aquest període, mentre que els mercats d’artesania esdevenen una vitrina de la creativitat i habilitat dels artesans locals.

Per a aquells amb un interès particular en l’art i la cultura, la fira també ofereix visites guiades que posen de relleu el patrimoni artístic heretat dels indianos. Aquestes visites, dirigit per experts locals, proporcionen una visió en profunditat del llegat d’aquests personatges històrics a la regió.

Per als amants de la música, la fira ofereix concerts amb un toc d’època, aportant una banda sonora autèntica a l’experiència. I per completar la immersió cultural, els visitants poden degustar rom i participar en tallers de daiquiris, guaitant una mica de la influència culinària dels indianos.

Amb una combinació de cultura, història, art i gastronomia, la Fira dels Americanos és més que un simple esdeveniment: és un viatge al passat que captura l’esperit de la Catalunya del segle XIX i l’impacte durador dels seus indianos.

Programació de la Fira dels Americanos

el llegat indià