Fira Medieval Na Mercadera a Peralada

Fira Medieval Na Mercader

This event has ended

El primer cap de setmana de juny, Peralada tornarà 700 anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic, on la fantasia i la història transportaran els visitants a l’antic Comtat de Peralada, enguany amb les activitats i mercat medieval durant els dos dies per a tots els públics.

L’inici de Na Mercadera serà el dissabte 1 de juny amb el XVIII Mercat Medieval, que s’allargarà tot el cap de setmana. El mateix dia i l’endemà, el centre històric de la vila es convertirà en un mercat de l’Edat Mitjana amb la presència de bufons, malabaristes, lluites de cavallers amb la companyia Drakònia, visites guiades i jornada de portes obertes al Museu de la Vila i l’animació musical dels grups Sordibus i Plebeus. Per als més petits, hi haurà atraccions medievals i una escola d’arquers, la ‘Cercavila del Narigut’ de teatre de carrer i el ‘Rebombori medieval’ dels Cremallera Teatre i passejades amb rucs catalans. Cap al final de les dues jornades (7 de la tarda), Sordibus protagonitzarà una desfilada de soldats del Comte de Rocabertí amb la participació de veïns i veïnes pel centre històric.

Com a clausura del festival, l’endemà diumenge 2 de juny a les 7:30 de la tarda, la companyia Drakònia representarà la gesta i l’entrada a la vila de l’heroïna de Peralada, Na Mercadera, apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de la vila i cronista medieval.