Fira Medieval Na Mercadera a Peralada

na mercadera

This event has ended

Peralada, coneguda pel seu riquíssim llegat històric, està a punt de fer una nova incursió al passat amb la celebració de la XVII Fira Medieval Na Mercadera el proper 4 de juny de 2023. Durant aquest primer cap de setmana de juny, els carrers del centre històric es transformaran en un viatge temporal cap a l’època medieval, transmetent la sensació d’haver retrocedit 700 anys en la història.

La Fira porta el nom de “Na Mercadera”, l’heroïna de Peralada que apareix en la Crònica de Ramon Muntaner, un fill il·lustre de la ciutat i un reconegut cronista medieval. Aquesta elecció de nom no és casualitat, sinó un homenatge vibrant a la força femenina que va esculpir part de la història del Comtat de Peralada.

Entre les activitats programades, els visitants trobaran un mercat d’artesans, una oportunitat única per descobrir els oficis de l’època, i gaudir de la seva creativitat i destresa. També hi haurà espectacles infantils, oferint diversió i aprenentatge als més petits, i concerts amb música medieval, que ens transportaran a un altre temps amb la seva melodia encantadora.

El punt culminant de la Fira seran, sens dubte, les lluites de cavallers. Les vibrants demostracions de valor i perícia seran una visió memorable per a tots els espectadors. Al mateix temps, les visites guiades i les conferències proporcionaran una mirada més profunda a la rica història i cultura de Peralada.

A més, els gegants locals, figures emblemàtiques de la cultura catalana, seran presents, així com personatges històrics com el cronista Ramon Muntaner i l’heroïna Na Mercadera. I el dissabte, no us perdeu una varietat d’activitats culturals paral·leles que completaran aquesta immersió en la història.

La XVII Fira Medieval Na Mercadera promet ser una experiència inoblidable, un esdeveniment que uneix la diversió, la cultura i la història. No us perdeu l’oportunitat de ser part d’aquesta viatge únic en el temps a Peralada!

Programació de la Na Mercadera, la Fira Medieval de Perelada

Fira-Medieval-Na-Mercadera-a-Peralada-Programa

[+] pdf