Girona, Temps de Flors 2024

This event has ended

Durant nou dies, Girona es transforma en una ciutat floral i ofereix a visitants i ciutadania la possibilitat de contemplar diversos projectes florals. Amb la celebració de Temps de Flors, nombrosos espais s’omplen de colors i aromes mentre les flors i les plantes es converteixen en les protagonistes d’aquest esdeveniment. “Girona, Temps de Flors” no és només una exhibició de flors, sinó una celebració de la natura, la cultura i la comunitat, que uneix a locals i visitants en la seva passió compartida per la bellesa i la creativitat. Del dissabte 11 de maig al diumenge 19 de maig, us proposem endinsarvos a descobrir els 137 projectes florals que adornen Girona.

En aquesta edició, la 69a, es poden visitar 109 espais distribuïts en 16 barris de la localitat. Com a novetat, aquest
any l’exposició està oberta cada dia de les 9.30 h a les 21 h. A més, els dos dissabtes i el dimecres 15 de maig es pot passejar de nit per la mostra, ja que està oberta fins a les 24 h.

En les següents pàgines, trobareu material informatiu sobre l’esdeveniment, així com la proposta de tres itineraris
per conèixer els projectes florals. I no us podeu perdre els aparadors adornats dels comerços de la ciutat que, un any més, se sumen a la celebració.

Horaris d’obertura d’espais

De 9.30 a 21 h Cada dia*
*L’últim dia de l’exposició, el diumenge 19, alguns espais exteriors començaran el desmuntatge a les 19 h
De 9.30 a 24 h Dissabtes 11 i 18 i dimecres 15

Programa de Girona Temps de Flors

Aquest any, “Girona, Temps de Flors” no només ofereix una espectacular exhibició floral, sinó que també fa un pas ferm en la lluita contra la sequera. Conscient dels reptes que afronta Catalunya a causa del canvi climàtic i la disminució de les precipitacions, l’Ajuntament de Girona i l’organització del festival han implantat diverses mesures per promoure la conscienciació i la conservació del recurs hídric, una mesura que s’emmarca dins l’estratègia Girona Ciutat Circular i que busca que la ciutat lideri la resposta a l’emergència climàtica.

Des del compromís de reduir el consum d’aigua en els diferents espais expositius fins a la implementació de sistemes de recollida d’aigua pluvial per al reg de les plantes, cada detall del festival s’ha dissenyat amb la sostenibilitat en ment. Concretament, no es regarà durant els dies de l’exposició floral, i només s’utilitzarà aigua, provinent de la pluja i recollida amb dipòsits, durant el muntatge per preparar les flors i les plantes. Durant els dies de l’exposició, per tal de garantir la humitat necessària a la flor, es fa ús d’esponges florals especials.

Enguany, s’ha posat un èmfasi especial en l’elecció de flors i plantes i s’han seleccionat aquelles que requereixen menys aigua per al seu manteniment. Alhora s’han prioritzat les espècies autòctones i les plantes adaptades a climes secs. D’aquesta manera, es reduirà significativament la demanda d’aigua

[+] pdf