La Volta #48: art i artesania

This event has ended

El dissabte 16 de març tindrà lloc la Jornada Voltaica #48 a la plaça de l’Assumpció, amb més d’una trentena de propostes vinculades a la recuperació d’oficis i tècniques artístiques que, treballades des de la sostenibilitat i allunyades dels processos industrials de fabricació, impliquen un coneixement específic de cada tècnica i un major al·licient en el disseny i la producció d’objectes funcionals i decoratius. L’artesania més tradicional i les propostes d’arts aplicades més innovadores, de 10 a 20 h a Sant Narcís.

Agenda de la La Volta #48: art i artesania

CONCERTS

12:00 h

En col·laboració amb el Black Music Festival

The Funk Power Station 

Banda empordanesa formada per tretze músics i nascuda el 2018 amb l’objectiu de fer homenatge a les grans formacions i artistes de la història del Funk, Soul, Disco i Rhythm & Blues. Un directe vibrant, un repertori espatarrant, un concert energètic, on s’invoca l’esperit dels Earth Wind & Fire, Kool and The Gang, James Brown, Bruno Mars, Wilson Pickett, Stevie Wonder, Donna Summer, Otis Redding, etc. 

16:30 – 19:30 h

Grups finalistes del Cançó Cat

Concurs del barri de Sant Narcís que dóna suport a la música, tot premiant composicions inèdites i en català

Organitza: Associació de veïns i veïnes de Sant Narcís

EXPOSICIONS I INSTAL·LACIONS

Inauguracions

14 h 

Plaça de l’Assumpció, 15

Programa de Residència entre el Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies de l’Escola Massana.  Centre d’Art i Disseny i l’Associació Cultural La Volta.

Curadoria: Oscar Guayabero

La pell inversa, d’Anca Ion (Graduada en Disseny de producte a l’Elisava i estudiant del Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies de Massana). En aquesta proposta es busca el diàleg entre l’empremta, la ciència i la matèria, per trobar la connexió amb la natura.

L’equilibrista, de Llúcia Gómez Bruguera (estudiant del Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies de Massana). Per mitjà de la creació tèxtil, s’explora el concepte d’equilibri amb l’objectiu de jugar amb la gravetat.

13:45 h

Plaça de l’Assumpció, 22 (aparador)

Europa I (Boom!), de Clara Oliveras i Valentí

L’artista presenta una sèrie de porcellanes i ceràmiques de denúncia sobre com persones poderoses se senten legitimades i realitzades amb l’anul·lació dels altres, en contextos bèl·lics, conflictes, relacions patriarcals, etc.

Clara Oliveras i Valentí és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en pintura, escultura i dibuix, però és en fotografia, instal·lació i ceràmica on ha desenvolupat el seu treball en els darrers deu anys.

13:30 h

Plaça de l’Assumpció, 25

Sobretaula, de Sabrina Arnault i Elena García

En aquesta exposició s’explora, a través de l’art i l’artesania, la significació dels elements que podem trobar a la quotidianitat del menjador. Tot proposant recordar el caràcter ritualista de l’acte de compartir aliments en comunitat al voltant de la taula.

Sabrina Arnault és dissenyadora gràfica i ceramista, nascuda a França i actualment establerta a Girona.

Elena García és graduada en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid i està especialitzada en Escultura aplicada a l’espectacle per la Llotja. Escola d’Art i Superior de Disseny a Barcelona.

TAULA RODONA

16 – 18 h

Comunitat o Barbàrie Civilització!

En col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines

Conversa oberta entre projectes col·lectius sobre la necessitat de cultivar una mirada que superi l’individualisme associat a l’emprenedoria i de compartir els reptes i neguits d’iniciar un projecte d’autoocupació en l’àmbit creatiu.

Participen: La iera d’Olot, Xarxa de Cosidores de Barcelona i La Martiriana de Banyoles

TALLERS i ESPAI DE JOC

Tot el dia

Espai de joc, Tell Fusta

En col·laboració amb el Centre Cívic Sant Narcís

Espai adreçat a la primera infància que té com a objectiu propiciar experiències lúdiques i d’aprenentatge lliure a partir de joguines i estructures de fusta de qualitat fetes artesanalment.

10 – 14 h/ 16 – 19 h

Tast d’instruments, de Casa de la Música

En col·laboració amb el Festivalot. Música en Família de Girona

Espai per tocar i experimentar amb diferents instruments: guitarra elèctrica, bateria, teclat o baix. Abans d’estudiar música o muntar un grup, el Tast d’instruments és ideal per provar quin és l’instrument que més t’agrada.

16 – 19 h

Taller de creació d’un conjunt de ceràmica per esmorzar, de Sabrina Arnault i Elena García.

Espai de descobriment de la pràctica de la ceràmica i de creació d’unes peces úniques, com ara una tassa, un bol o un plat. Les peces elaborades mitjançant dues tècniques d’iniciació al modelat: el pessic i la planxa, seran complementades amb tècniques decoratives.

15:30 – 17:30 h

Centre cívic Sant Narcís 

Plaça de l’Assumpció, 27 

Taller Cos i traç: Un taller d’art en moviment, de Linette Mensen. 

Taller per aprofundir la nostra connexió i consciència del cos mitjançant el joc i l’experimentació amb el dibuix.

Ho organitza: Associació cultural La Volta

Amb el suport de: Ajuntament de Girona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona

Hi col·labora: Black Music Festival, Festivalot, AAVV de Sant Narcís, Cançócat i Centre cívic Sant Narcís

Disseny: Vida Studio (Jordi Peña)