Palamós Terra de Mar

Festival Palamós Terra de Costa Brava

This event has ended

Festival Mariner de la Costa Brava
11 i 12 de maig de 2019

El festival mariner Palamós Terra de Mar, que se celebrarà els dies 11 i 12 de maig, rememorarà la història i ens mostrarà l’actualitat del cabotatge al port de Palamós.

Rememorarem la història dels vaixells de càrrega i expliquem el present del port de Palamós.

Des del seu naixement al segle XIII, el port de Palamós ha estat un enclavament d’intercanvi de mercaderies procedents de l’àmbit mediterrani primer i d’arreu del món després. A partir del segle XIX va viure un gran creixement gràcies a la importació i l’exportació per mar de productes derivats del suro fabricats a la comarca. L’inici de la construcció, el 1902, del dic d’abric va afavorir l’arribada de nous vaixells, elegants i segurs, primer a vela i després a motor: els “tramp” o vaixells de càrrega, autèntics vagabunds navals que transportaven tot tipus de càrregues entre ports propers. Especialitzat en el cabotatge, el port de Palamós fou espectador actiu dels canvis en la tècnica marítima, però també d’una transformació social i cultural de la vila i el seu territori.
El festival mariner Palamós Terra de Mar, que se celebrarà els dies 11 i 12 de maig, rememorarà la història i ens mostrarà l’actualitat del cabotatge al port de Palamós.

Horari: 

  • Dissabte de 10 a 13:30h i de 16  a 20h
  • Diumenge de 10 a 13:30h i de 16 a 19h
Programa-Palamós-Terra-de-Mar

[+] Més informació Palamós Terra de Mar