Visites guiades a les coves del Pasteral

Visites guiades a les coves del Pasteral

Next Date

Descobreix la cova del Pasteral, un indret natural i arqueològic únic a la comarca de les Guilleries

L’any 2019, l’Ajuntament de la Cellera de Ter va adquirir la finca forestal de Canet, una àrea d’alzinar mediterrani situada al nord del municipi, a prop del riu Ter. L’objectiu de la compra era recuperar i promocionar els valors naturals i patrimonials de la zona, destacant la Cova del Pasteral, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

La Cova del Pasteral és una cavitat de marbre i granit amb una longitud de 350 metres, considerada la més important de la comarca i la més gran del massís de les Guilleries. L’interior de la cova presenta tres entrades artificials a la base i dos accessos naturals a la part superior, amb galeries a cinc nivells diferents i un desnivell total de 15 metres.

Aquest espai arqueològic és d’una gran importància per a la prehistòria recent de Catalunya, ja que s’hi han trobat les restes de diferents enterraments d’època Neolítica i Calcolítica. També és un refugi de primer ordre per a la fauna cavernícola, amb 14 espècies de ratpenats i 22 espècies d’insectes, aranyes, escorpins, centpeus, milpeus i cargols.

Per millorar l’experiència dels visitants, l’Ajuntament ha habilitat l’antiga estació del Pasteral com a Centre de Divulgació de l’Espai Natural i Arqueològic de les Coves del Pasteral i la Muntanya de Canet. Les visites guiades són gratuïtes i només es poden fer amb reserva prèvia.

Les visites es realitzen els diumenges 19 de març, 2, 16 i 30 d’abril i 14 de maig, amb dues visites a les 10:30 i les 11:30, i una durada aproximada d’una hora. Després d’aquest període, les coves romandran tancades per respectar els períodes de cria i aparellament dels ratpenats, però es tornaran a obrir a la tardor. Veniu a descobrir i gaudir dels valors naturals i patrimonials d’aquest espai singular!

[+] Reserves

This is a recurring event. Repeating every two weeks.