Aiguamolls de la Moixina

Aiguamolls de la Moixina

Aiguamolls de la Moixina: un paradís natural a Olot

Vam descobrir aquest lloc amb la panxa plena, que sempre s’agraeix una bona passejada. Genial.

Els Aiguamolls de la Moixina són un lloc ideal per amagar-se de la calor d’estiu. Situats a Olot, dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, aquests aiguamolls són una reserva integral d’interès geobotànic amb una gran varietat de flora i fauna. Els aiguamolls es formen per l’aflorament continuat d’aigües subterrànies, principalment de la font de La Deu, creant un entorn humit i fresc que transmet tranquil·litat i bellesa.

Els aiguamolls de la Moixina es troben molt a prop de la ciutat d’Olot. Es recomana deixar el cotxe a un dels dos restaurants de la zona (Restaurant La Deu o Restaurant Font Moixina) i accedir als aiguamolls des de la carretera que uneix els dos establiments. Des d’allí, diversos camins us permetran explorar aquest paratge natural amb una passejada tranquil·la d’uns 30 minuts. Durant el recorregut, passareu per la font de la Moixina i un petit itinerari botànic de la roureda humida. Els camins, encara que no estan senyalitzats, estan ben marcats i us guiaran a través de l’espai natural.

Aquest indret té una biodiversitat remarcable. Els aiguamolls estan plens de vida, amb una vegetació ufanosa i humida que inclou roures, alzines i una gran varietat de plantes aquàtiques. A la zona també hi ha una rica fauna, amb espècies com ànecs, espiadimonis, granotes i altres animals aquàtics. Si teniu sort i no feu massa soroll, podríeu veure algun ànec o altres animals.

És un lloc ideal per passejar amb família, explorar la natura i gaudir de moments tranquils i relaxants.

Els paratges de la Moixina són un reducte d’un antic llac que omplia la plana olotina i que es va assecar quan va afluir la lava del volcà Croscat. Aquesta formació geològica és un testimoni de l’activitat volcànica que va modelar la regió. L’aigua que aflora constantment crea un paisatge únic, amb racons plens d’encant i màgia que han inspirat nombrosos pintors al llarg del temps.

Aiguamolls de la Moxina

Punts d’Interès de la Moixina

  • Font de la Moixina: Una font pintoresca que és el centre d’un petit itinerari botànic.

  • Font de La Deu: Una altra font important que alimenta els aiguamolls.

  • Capella Mare de Déu de la Salut: Un lloc de gran valor històric i cultural a prop dels aiguamolls.

Capella Mare de Déu de la Salut

On està els Aiguamolls de la Moixina?

Els aiguamolls de la Moixina són accessibles durant tot l’any i ofereixen una experiència única de connexió amb la natura. Es un punt molt bònic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Ctra. de la Moixina, 1, Olot.