Avió estavellat a la serra de l’Albera

Descobrint el Avió estavellat de Recasens: una aventura per l’Empordà

En el cor de l’Empordà, una terra coneguda per la seva bellesa natural i els seus paisatges captivadors, s’amaga una ruta de senderisme que ofereix més que una simple caminada. Aquesta excursió ens porta fins als restes d’un avió estrellat, un viatge que combina natura, història i aventura. En aquest article, us compartirem tot el que necessiteu saber per a gaudir plenament d’aquesta experiència única a Recasens.

La història de l’avió Douglas DC-6

El 16 de juliol de 1986, un hidroavió Douglas DC-6 va despegar de Marsella amb la missió d’extingir un incendi a Le Perthus. Tràgicament, l’avió es va estavellar després d’una única descàrrega d’aigua, provocant la mort dels quatre tripulants i un nou focus d’incendi. Aquest episodi va deixar una cicatriu a la zona, amb 24.000 hectàrees cremades. Avui dia, els restes de l’avió serveixen com a recordatori de la tragèdia.

Douglas-DC-6

[+] Podeu veure també l’article del Punt Diari sobre l’aniversari de la tragèdia. enllaç

Ruta fins a l’avió de Recasens

L’accés és relativament senzill, independentment del punt de partida. Des de La Jonquera, dirigiu-vos cap al Centre Comercial Gran Jonquera i preneu la desviació cap a Cantallops per la carretera GI-601. Una vegada arribeu a Cantallops, podeu fer la ruta des de aquí (ruta circular d’uns 18 km.) o podeu seguiu recte fins a trobar la indicació cap a Recasens i fer la sortida des de allà (uns 8km). Deixem plànols.

Powered by Wikiloc

Després de trobar aparcament, dirigiu-vos cap a la granja de Can Seferino. Des d’aquesta masia catalana, seguiu el camí marcat, travessant diverses tanques metàl·liques fins a arribar a l’avió estrellat. El camí és clar i no presenta bifurcacions complicades. Seguint-lo, gaudireu de magnífiques vistes de l’Empordà i, després d’una hora de caminada aproximadament, trobareu l’última tanca que us conduirà fins a l’aventura final: l’aventura estrellada.

Powered by Wikiloc

Tot i que la presència de grafitis i el vandalisme desmereixen l’escena, el lloc manté el seu poder d’atracció, oferint una finestra a la història i la fragilitat de la naturalesa i humana.

Recomanacions abans de començar

Abans de llançar-vos a aquesta aventura, és essencial anar ben preparats. Assegureu-vos de portar suficient menjar i aigua, ja que no trobareu establiments en diversos quilòmetres a la rodona. El calçat còmode és indispensable, donat que el terreny pot ser esvarós a causa de les pedres. Aquesta ruta és apta per a tots els públics, incloent-hi els més petits i les mascotes.