Cala Calitjàs

Cala Calitjàs

Descobreix Cala Calitjàs, una joia natural a Roses

Si busques una cala tranquil·la, bonica i amb encant a la Costa Brava, et recomanem que visitis Cala Calitjàs. Aquesta petita cala de 110 metres de llargada es troba a 14 quilòmetres del centre de Roses, envoltada de penyasegats i d’aigües transparents que conviden a banyar-se i a practicar esports nàutics.

Com arribar a Cala Calitjàs?

Per arribar a Cala Calitjàs, has de prendre la carretera de terra que va de Cala Montjoi a Cala Jòncols. Després de passar per Cala Montjoi, trobaràs un aparcament on deixar el cotxe i seguir a peu uns 10 minuts fins a la cala. El camí és fàcil i et permetrà gaudir de les vistes del Cap de Creus.

Què fer a Cala Calitjàs

Cala Calitjàs és una cala ideal per relaxar-se i gaudir de la natura. La seva sorra és de gra mitjà i de color grisós, i l’aigua adquireix profunditat ràpidament. Això fa que sigui un lloc perfecte per als amants del submarinisme i el snorkel, ja que podran observar la rica fauna i flora marina que s’amaga sota l’aigua.

També pots prendre el sol, llegir un llibre o fer un pícnic a l’ombra dels pins que hi ha al voltant. Si vols més comoditats, pots anar a alguna de les cales veïnes, com Cala Montjoi o Cala Pelosa, on trobaràs restaurants, bars i serveis.

Cala Calitjàs té el distintiu de Qualitat EMAS i ISO 14001, que garanteixen el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat. Per això, et demanem que segueixis les normes bàsiques de civisme i no deixis residus ni encenguis foc. Tampoc està permès acampar ni portar gossos. A més, has de respectar les distàncies mínimes obligatòries i les boies d’abalisament o fondeig si vas amb embarcació.

Cala Calitjàs és una cala que et sorprendrà per la seva bellesa i tranquil·litat. És un racó on podràs desconnectar del soroll i l’estrès del dia a dia i connectar amb la naturalesa. A més, està molt a prop d’altres llocs d’interès de Roses, com la Ciutadella, el Castell de la Trinitat o el Parc Natural del Cap de Creus. A Roses també podràs gaudir d’una excel·lent gastronomia basada en el peix fresc i els productes locals.