La Ciutadella

Ciutadella de roses

La Ciutadella és una fortificació renaixentista situada a l’entrada de Roses, per la carretera de Figueres.

La Ciutadella és un bé Cultural d’Interès Nacional i jaciment arqueològic en continua investigació on es pot gaudir d’un complet itinerari senyalitzat i conèixer les diferents ocupacions històriques del lloc a través de les restes conservades, del s.IV a.c., data de la fundació de la colònia grega de Rhode, fins al s.XX.

El subsòl del recinte és un jaciment arqueològic de cronologia molt àmplia, des del segle IV a.C. fins el segle XIX, amb restes d’època antiga (barri hel·lenístic) i visigòtica o tardo-romana (edifici A). De la Roses medieval són presents el monestir i el nucli urbà que es desenvolupa al voltant amb els diferents perímetres de muralles, finalment de la darrera fase, la d’època moderna, hi ha les restes de diferents edificis militars.

Una visita guiada a la Ciutadella és una lliçó magistral d’història concentrada en un únic espai de disset hectàrees on es pot gaudir d’un itinerari complet, ben informat i senyalitzat.
Informeu-vos de les activitats familiars i culturals programades a continuació.

La fortificació renaixentista clou un recinte que conté un jaciment arqueològic de cronologia molt àmplia, amb restes d’època antiga (barri hel·lenístic) i visigòtica o tardo-romana (edifici A). De la Roses medieval són presents el monestir i el nucli urbà que es desenvolupa al voltant amb els diferents perímetres de muralles, fins a la darrera fase, la d’època moderna, de les qual se’n conserven les restes de diferents edificis militars.

Horaris d’obertura del monument

Obert tot l’any menys 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener

Preu entrada a la Ciutadella

  • Preu entrada general: 4 €
  • Preu entrada reduïda: 2,5 €

Contact