Les Ruïnes d’Ullastret

Poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d’Ullastret

El poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d’Ullastret és el més gran de Catalunya, i actualment és considerat una autèntica ciutat. Va ser la capital de la la tribu ibèrica que els autors antics van anomenar indigets.

Al jaciment s’han trobat restes d’ocupació humana ocasional d’època calcolítica. El primer assentament que hi va haver amb continuïtat va ser un poblat d’inicis de l’edat del ferro, del darrer quart del segle VII aC, del que només es coneixen els materials arqueològics.

El primer poblat ibèric d’Ullastret data de la primera meitat del segle VI aC i en la segona meitat d’aquest segle es va fortificar amb una muralla reforçada per set grans torres. A la primera meitat del segle IV aC el poblat es va ampliar fins a triplicar gairebé la superfície emmurallada. La seva organització urbana és la pròpia d’un oppidum -poblat enturonat i fortificat-, amb carrers adaptats a les pendents i les irregularitats del sòl.

Ullastret en el 250AC

La ciutat més gran del món ibèric, Ullastret, reconstruïda en tots els seus detalls, tant l’emplaçament del Puig de Sant Andreu com l’Illa de’n Reixac.

Informació per a la visita

Horaris

Horari d’hivern de l’1 d’octubre al 31 de maig
De dimarts a diumenge: de 10 a 18h 
Dilluns tancat

Horari d’estiu de l’1 de juny al 30 de setembre
De dimarts a diumenge: de 10 a 20h
Dilluns tancat

Setmana Santa: regeix l’horari d’estiu.

Tancat: 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre.

Tarifes

El preu inclou la visita al jaciment i al museu i l’audioguia per al públic individual.

Entrada general: 4,00 €

Reduïda: 3,00€

Contact