Les Tres Platgetes

Les tres Platgetes

Descobreix Les Tres Platgetes, una cala de somni a Portbou

La platja “Les Tres Platgetes” té una longitud d’uns 200 metres i està formada per tres cales de sorra fina i pedra, separades per roques. El seu nom prové del fet que antigament eren tres platges diferents, però amb el pas del temps i l’erosió del mar, es van unir en una sola. El seu entorn és espectacular, ja que està envoltada per muntanyes verdes i penya-segats que li donen un aire salvatge i solitari.

Per accedir a la platja “Les Tres Platgetes” cal anar pel camí de ronda que surt del centre de Portbou i segueix la costa cap al nord. El camí és fàcil i agradable, i ofereix unes vistes impressionants del mar i les cales. El recorregut dura uns 20 minuts i té alguns trams amb escales. Un cop a la platja, es pot gaudir de la seva aigua cristal·lina i neta, ideal per banyar-se i practicar snorkel. També es pot prendre el sol a la sorra o a les roques, o passejar per la riba.

La platja “Les Tres Platgetes” és una zona protegida pel seu valor ecològic i paisatgístic, per la qual cosa no hi ha serveis ni instal·lacions. És recomanable portar tot el necessari per passar el dia, com menjar, beguda, para-sol i protecció solar. També cal respectar el medi ambient i no deixar cap tipus de residu. Així mateix, cal tenir en compte que la platja no disposa de vigilància ni socorristes, per la qual cosa cal extremar les precaucions a l’hora de banyar-se.

La platja “Les Tres Platgetes” de Portbou és un lloc únic i especial que et farà sentir en contacte amb la natura i el mar. Si vols escapar de l’estrès i el soroll de les platges més turístiques, aquesta és la teva millor opció. No t’ho pensis més i vine a descobrir aquest paradís natural a la Costa Brava.

Com arribar a la platja de les tres platgetes?

Per arribar a Les Tres Platgetes, has de seguir el camí de ronda que surt de la Platja Gran de Portbou, en direcció nord. És un passeig molt agradable, d’uns 15 minuts, que et permetrà contemplar les vistes impressionants de la badia i descobrir les diferents coves que hi ha a la zona, com la cova de les Rates o la cova del Claper. A més, al estar situada al peu dels penya-segats que hi ha entre la carretera i el mar, aquesta cala queda resguardada del vent de tramuntana, cosa que fa que el mar sigui més tranquil i net.

Què fer per les tres Platgetes?

Les Tres Platgetes és un lloc ideal per relaxar-se i prendre el sol, lluny de les aglomeracions i del soroll. També és un bon lloc per fondejar i practicar esports nàutics, sobretot el submarinisme, gràcies als esculls i zones rocoses que ens ofereixen un entorn marí encisador per explorar. Podràs veure tota mena de peixos, estrelles de mar, eriçons i algues de colors. Si t’agrada la natura, també pots fer alguna ruta de senderisme pels voltants, com la que va fins al Cap de Cerbère o la que puja fins al monument a Walter Benjamin.