Museu Dalí de Figueres

museu dali Figueres

Salvador Dalí: Un recorregut pel Teatre-Museu Dalí de Figueres

Al cor de Figueres, una ciutat històrica situada a la bonica comarca de l’Alt Empordà, es troba el Teatre-Museu Dalí, una joia arquitectònica i cultural dedicada a la vida i obra de Salvador Dalí. Visitar el Teatre-Museu Dalí és una experiència inoblidable que et permet submergir-te en l’univers surrealista d’aquest icònic artista català.

Dalí, un dels exponents més destacats de l’art surrealista, va voler que aquest edifici fos un lloc on es pogués viure l’experiència completa de la seva obra. L’artista va dissenyar, supervisar i inaugurar el museu, que ocupa l’edifici de l’antic teatre de Figueres, destruït durant la Guerra Civil. El resultat és un viatge per l’espectacle de la imaginació, una invitació a perdre’s en els laberints de la ment de Dalí.

Col·lecció de Salvador Dalí al Museu Dalí

La col·lecció permanent del Teatre-Museu Dalí ofereix una visió exhaustiva del ric univers creatiu de Dalí. Des de les seves primeres obres acadèmiques fins a les últimes creacions surrealistes, el visitant pot descobrir l’evolució de la seva trajectòria artística, la seva fascinació per la ciència, la seva relació amb altres artistes i escriptors, i la seva obsessió per temes com el temps, la mort, el somni i l’amor.

Al museu es poden contemplar obres emblemàtiques de Dalí, com “Gala contemplando el Mediterráneo”, “Leda Atómica”, o “La Gondola Estigia”. També s’exposen els projectes de disseny i escenografia que va realitzar per al teatre i el cinema, així com la seva joieria surrealista i les escultures de grans dimensions que ornamenten el pati del museu.

Entrades Museu Dalí de Figueres

Comprar entrades per al Teatre-Museu Dalí en línia

Per garantir la teva visita i evitar cues, és recomanable comprar les entrades per al Teatre-Museu Dalí en línia. La web oficial del museu ofereix la possibilitat de comprar entrades amb antelació, així com de reservar visites guiades o audioguies. També recorda que la demanda pot ser alta durant els mesos d’estiu i els dies festius, per la qual cosa és recomanable planificar la teva visita amb antelació.

Us deixem un enllaç on podeu veure disponibilitat i reservar les entrades:

Les millors obres de Salvador Dalí al Museu Dalí

Un cop dins del museu, els visitants poden admirar una àmplia varietat d’obres d’art que abasten tota la carrera de Dalí. Algunes de les millors obres que es poden veure al museu inclouen “El Gran Masturbador”, “Retrato de Gala con dos chuletas de cordero en equilibrio sobre su hombro”, i “La Persistencia de la Memoria”. Aquestes peces reflecteixen l’estil únic de Dalí, amb la seva atenció obsessiva al detall i l’ús de simbolisme ric i complex.

Experiència surrealista al Teatre-Museu Dalí

Més enllà de la contemplació de les obres d’art, la visita al Teatre-Museu Dalí és en si mateixa una experiència surrealista. Dalí va dissenyar el museu perquè el visitant es sentís com si estigués entrant dins del seu món, ple de simbolisme i fantasia. Des del famós sostre de vidre en forma de cúpula, que permet la llum natural inundar l’edifici, fins als miralls que reflecteixen i deformen la realitat, cada racó del museu és un recordatori de la visió única de Dalí sobre l’art i la vida.

Si ets un amant de l’art, un admirador de Salvador Dalí, o simplement busques una experiència cultural única, una visita al Teatre-Museu Dalí a Figueres és imprescindible. Permet-te submergir en el món surrealista d’aquest geni artístic i experimentar l’art en una de les seves formes més pures i provocatives. Sense dubte, aquesta visita et proporcionarà una perspectiva nova i fascinant sobre l’art, la vida i el somni.

Visita Virtual del Museu Dalí

Podeu veure la visita virtual en aquest enllaç de la Fundació Dalí.

Como llegar al Museu Dalí?

Informació pràctica per visitar el Teatre-Museu Dalí. Horari i Preus

Horaris 2023

 • Del 1/1/2023 al 30/6/2023 i del 1/9/2023 al 31/12/2023:
  • Obert de 10:30 a 17:15
  • Tancat els dilluns excepte el 3 i 10 d’abril, i l’1, 8 i 29 de maig, i l’11 de setembre
 • Del 1/7/2023 al 31/8/2023:
  • Obert cada dia de 9:00 a 19:15

Preus de les entrades online 2023

Del 1/1/2023 al 30/6/2023 i del 1/9/2023 al 31/12/2023

 • Entrada general: 17 €
 • Entrada reduïda (estudiants amb acreditació, jubilats de més de 65 anys i titulars del Carnet Jove): 11 €
 • Grups de més de 25 persones: 11 € (reserva obligatòria)
 • Grups didàctics: 6 € (reserva obligatòria i preu de la visita no inclòs)
 • Entrada general amb visita guiada (disponible en castellà, català, anglès i francès segons programació): 25 €
 • Entrada reduïda amb visita guiada: 19 €

Del 1/7/2023 al 31/8/2023

 • Entrada general: 21 €
 • Entrada reduïda: 14 €
 • Grups de més de 25 persones: 11 € (reserva obligatòria)
 • Grups didàctics: 6 € (reserva obligatòria i preu de la visita no inclòs)
 • Entrada general amb visita guiada: 29 €
 • Entrada reduïda amb visita guiada: 23 €

Tots els preus actualitzats en la web del museu.

Informació de contacte del Teatre-Museu Dalí

 • Adreça: Plaça Gala-Salvador Dalí, 5, 17600 Figueres
 • Entrada al Museu: Plaça Gala-Salvador Dalí, 5, Sortida pel carrer Mª Àngels Vayreda
 • Telèfon: 972 677 500
 • Web

Més coses per veure d’en Dalí