Museu de la Moda de Catalunya

Museu Virtual de la Moda de Catalunya

Descobreix el Museu Virtual de la Moda de Catalunya: un viatge a través de la història del vestit i desde casa

Imagina’t poder passejar per centenars de vestits de totes les èpoques mentre estàs còmodament asseguda/t al sofà, mirant aquella sèrie que segueixes tot mirant el mòbil. Aquest somni es fa realitat amb el Museu Virtual de la Moda de Catalunya, una plataforma dedicada a preservar i difondre el ric patrimoni de la moda catalana. Des de la seva inauguració el 2006, aquest museu ha esdevingut un referent per als amants de la moda i la història, oferint una finestra única al passat a través de les peces de vestir.

A mi m’ha encantat! Espero que puguin catalogar milers peces més.

Què és el Museu Virtual de la Moda de Catalunya?

El Museu Virtual de la Moda de Catalunya és una plataforma en línia que reuneix centenars de peces de vestir històriques de col·leccions públiques de tot el territori català. Aquestes peces han estat documentades a fons per especialistes, garantint una informació detallada i precisa. La missió del museu és clara: activar aquest patrimoni adormit i mostrar el relat de la història catalana del vestit.

El Catàleg

El catàleg del museu compta amb més de 600 peces que són testimoni de la història de la moda catalana. Cada peça, des de les més senzilles fins a les més elaborades, té una història per explicar. Aquestes peces van ser vestides pels nostres avantpassats i reflecteixen la seva vida quotidiana, els seus esdeveniments especials i les seves tradicions.

Una de les grans avantatges del Museu Virtual de la Moda de Catalunya és la seva accessibilitat universal. La virtualitat del museu permet que qualsevol persona, des de qualsevol lloc del món, pugui explorar aquestes peces històriques sense deslocalitzar-les de les seves institucions responsables. Això facilita la difusió i divulgació científica d’aquest patrimoni, oferint una experiència educativa i enriquidora.

Cada peça del museu ha passat per un procés profund de documentació, fotografia i catalogació. Els usuaris poden accedir a una àmplia informació de qualitat que inclou el context històric de la peça, el seu autor i el seu consumidor original. Això converteix el museu en una eina valuosa per a investigadors, estudiants i qualsevol persona interessada en la història de la moda.

El Repte

Gràcies a la dotació econòmica del Premi Lluís Carulla 2016, el Museu Virtual de la Moda de Catalunya ha pogut iniciar aquest ambiciós projecte amb més de 600 peces documentades. Tot i això, el museu sap que hi ha més de 6.000 peces històriques a Catalunya que encara han de ser catalogades i mostrades. Per assolir aquest repte, el museu ha obert diverses vies de finançament per continuar la seva tasca de documentació. Podeu saber més aquí.

Alguns Exemples del Catàleg del Museu de la Moda

Aquestes són només algunes de les peces fascinants que pots trobar al Museu Virtual de la Moda de Catalunya. Cada peça és una porta a un moment del passat, oferint una visió íntima de la vida i la moda dels nostres avantpassats.

Explora el museu Virtual de la Moda de Catalunya

El Museu Virtual de la Moda de Catalunya és més que un simple catàleg de vestits antics. És una invitació a explorar la història, a descobrir les històries darrere de cada peça i a apreciar el ric patrimoni cultural de Catalunya. No esperis més per submergir-te en aquest viatge fascinant a través del temps i la moda.

[+] Museu de la Moda de Catalunya