Museu del Cinema de Girona

L’origen del Museu del Cinema es troba en l’adquisició, el 28 de gener de 1994, de la Col·lecció Tomàs Mallol d’objectes cinematogràfics i precinematogràfics per part de l’Ajuntament de Girona. El Museu del Cinema va ser inaugurat a Girona al cap de quatre anys, el 8 d’abril de 1998, i va ser el primer de la seva especialitat a l’Estat espanyol, comparable pel que fa a la qualitat de la col·lecció i del projecte expositiu amb els principals museus de cinema d’Europa.

Té per objectiu esdevenir un centre de dinamització del món del cinema i els espectacles visuals, sobre la base d’una programació continuada d’activitats i serveis, adreçats a un públic potencial molt ampli, que garanteixi el reconeixement local, nacional i internacional.

El museu del cinema és un museu dedicat al món del cinema i les imatges en moviment

La Col·lecció Tomàs Mallol

La Col·lecció Tomàs Mallol està composta per aproximadament 12.000 peces, que inclouen instruments, accessoris, fotografies, gravats i pintures, a més de 2.000 cartells i material de publicitat de pel·lícules, 800 llibres i revistes i 750 pel·lícules en tots els formats. Aquesta col·lecció abasta un període cronològic que va des del segle XVII fins a 1970, i permet seguir i entendre la història de les imatges i l’evolució dels espectacles audiovisuals pas a pas, des del teatre d’ombres xinès fins als primers anys del cinema​.

L’experiència de la visita del Museu del Cinema de Girona

La visita al Museu del Cinema de Girona és un viatge fascinant a través de la història de les imatges en moviment, que comença en el moment que poseu un peu a la planta baixa. Aquí, us espera una mostra audiovisual intrigant que actua com a pròleg de l’experiència única que està a punt de començar. Amb la veu d’un espectador genèric de fons, es convida als visitants a embarcar-se en un recorregut que abasta 400 anys de la història de les imatges. És una oportunitat per reviure les emocions que els nostres avantpassats experimentaven en veure aquestes imatges per primera vegada, per experimentar una connexió profunda amb la història del cinema i l’evolució de les imatges en moviment.

La visita al Museu del Cinema de Girona és més que una simple excursió: és una oportunitat per comprendre la història del cinema d’una manera profundament personal i immersiva. Cada element de l’exposició ha estat dissenyat per inspirar, educar i fascinar, proporcionant una experiència que els amants del cinema no oblidaran mai.

[+] Entrades al Museu del Cinema

Horaris del Museu del Cinema de Girona

De setembre a juny (¹)

De dimarts a dissabte de 10 a 18 h
Diumenge i dilluns festius de 10 a 14 h (²)

Horari especial en el període de Setmana Santa. Trobareu més detalls a l’agenda).

Juliol i agost

De dilluns a dissabte de 10 a 19 h
Diumenge de 10 a 14 h (²)

(¹) Tancat els dilluns no festius (excepte juliol i agost), 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener.

(²) Entrada lliure el primer diumenge de cada mes.

Darrera admissió: 45 minuts abans del tancament del Museu.

Disponibilitat Entrades Museu del Cinema de Girona

Contact

Gallery