Museu Espai Cràter Olot

espai crater

Viatge al centre de la vida

Olot és la capital dels volcans. I ara amb el museu Espai Cràter, Olot, pot presumir d’un nou atractiu que ens permet explorar aquests majestuosos monstres de la natura des de dins. Un museu interactiu que ofereix una experiència única d’immersió en el món del vulcanisme.

Què és l’Espai Cràter?

L’Espai Cràter és més que un museu; és una aventura interactiva situada literalment dins d’un volcà, el Puig del Roser. L’estructura semisoterrada de l’edifici ens convida a descobrir aquest cinquè volcà d’Olot des de l’interior, proporcionant una visió inèdita de la morfologia volcànica.

A l’Espai Cràter, l’aprenentatge es converteix en una experiència interactiva i emocionant. Amb exposicions audiovisuals, experiències immersives, realitat augmentada, ludificació i videomapatge, els visitants poden aprendre sobre la formació de la Garrotxa i la seva rica història volcànica. Molt recomanat per anar amb familia. Tot és pot tocar.

L’Espai cràter és més que un museu; és una experiència. Un lloc on la ciència es dóna la mà amb la diversió, on l’aprenentatge esdevé una aventura i on, a través d’una exploració interactiva i innovadora, podem comprendre millor la força i la bellesa de la natura que ens envolta a la Garrotxa.

Espai cràter activitats i tallers

L’Espai Cràter no es limita a les seves exposicions permanents. Durant tot l’any, es programen diverses activitats i tallers, com “Ciència als barris”, tallers de ciència gratuïts, cinema i documentals i molts, oberts a tothom. A més, l’Espai Cràter ofereix un casal de ciència durant l’estiu per als més petits.

Podeu consultar la seva agenda o Reservar entrades

Com arribar a l’Espai Cràter?

El museu Espai Cràter d’Olot està al Carrer Macarnau, 55 – 17800 Olot (Girona)

espai cràter olot

Horari de l’Espai cràter

Per poder planificar la vostra visita a l’Espai Cràter, és important tenir en compte els seus horaris d’obertura, que varien segons l’època de l’any:

D’octubre a maig:

  • De dilluns a divendres: de 10 a 14 h i de 15 a 18 h
  • Dissabtes: de 10 a 14 h i de 15 a 19 h
  • Diumenges: de 10 a 14 h

De juny a setembre:

  • De dilluns a diumenge: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Horaris Especials Espai Cràter

  • 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener: El museu està tancat
  • 24 i 31 de desembre i 5 de gener: Obert de 10 a 14 h

És recomanable verificar aquests horaris abans de la vostra visita per assegurar-vos que el museu estarà obert. També recomanem fer reserva d’entrades, d’aquesta manera no haureu d’esperar torns per entrar.

Preus de l’Espai Cràter

  • Entrada general: 7,5 € Preu per persona (Visita Lliure)
  • Entrada reduïda: 5,5 € Visitants de 5 a 14 anys, majors de 65 anys, titulars de carnet de família nombrosa, famílies monoparentals i estudiants amb carnet acreditatiu. Grups a partir de 45 persones.
  • Entrada gratuïta: Infants fins a 4 anys inclòs. Membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya i membres de ICOM o ICOMOS. Persones amb certificat de discapacitat i el seu acompanyant (en cas que necessiti suport d’acompanyant). Persones que gaudeixen del programa Apropa Cultura. Socis del Club SX3 (venda únicament a taquilla)
  • Visites comentades: De forma regular, visites comentades a l’exposició sobre vulcanologia i al volcà del Montsacopa. Amb els comentaris dels nostres guies especialitzats, podreu descobrir tots els àmbits de la mostra i visitar un dels volcans de la ciutat d’Olot. Les explicacions estan adaptades a les edats i necessitats del grup. La durada de la visita és de 60 minuts. El preu és de 9,5 € (general), 7,5 € (reduïda), 2,5 € (persones amb carnet de discapacitat).
[+] Reserva d’Entrades

Fulletó de l’Espai Cràter

TRIPTIC-ESPAI-CRATER-2023

[+] Tríptic Espai Cràter

Espai Cràter Fotos

[+] Podeu trobar més informació en la web oficial