Platja d’Almadrava o Canyelles Grosses

Platja almadrava

Platja l’Almadrava o Canyelles Grosses: un paradís de sorra fina i aigües tranquil·les

La platja l’Almadrava o Canyelles Grosses és una platja residencial semiurbana situada a uns 5 km de Roses, seguint la carretera que voreja el mar des del centre de la ciutat. Aquesta platja es caracteritza per la seva sorra fina i aigües d’un blau intens. Amb una longitud d’uns 500 metres i una amplada d’uns 25 metres, està arrecerada de la Tramuntana, fent-la ideal per a una estada tranquil·la i relaxant.

Història i cultura

El nom d’Almadrava prové d’un art de pesca tradicional de la tonyina que es va utilitzar molt en aquesta cala. El nom de Canyelles Grosses es deu a la seva major grandària en comparació amb la propera platja de Canyelles Petites. A primera línia de mar, es troba la barraca de l’Almadrava, un antic refugi de pescadors protegit com a bé cultural d’interès local. A l’extrem de llevant de la platja, sobre la punta de l’Almadrava, es troba la casa Rozes, un edifici residencial obra de Josep Antoni Coderch i de Sentmenat, declarat bé Cultural d’Interès Nacional.

El camí de ronda que passa per la punta de l’Almadrava recorre el litoral del Parc Natural del Cap de Creus fins a arribar a la població de Cadaqués, oferint unes vistes espectaculars i una experiència única per als amants de la naturalesa i el senderisme.

Què ofereix la Platja l’Almadrava o Canyelles Grosses

Des del 2003, aquesta platja compta amb el certificat de qualitat ambiental EMAS i la ISO 14.001, que garanteixen la seva excel·lència ambiental. La platja disposa de nombrosos serveis per a la comoditat dels visitants, com ara dutxes, lavabos, passarel·les per a persones amb mobilitat reduïda, lloguer de gandules i para-sols, quioscs, restaurants, lloguer de patins i caiacs, zona d’ancoratge d’embarcacions, aparcament no vigilat i una parada d’autobús. A més, ofereix creuers turístics que salpen des d’aquí per visitar el cap de Creus.

Aquesta platja és ideal per a famílies que busquen un bany tranquil i segur, ja que les seves aigües són poc profundes i protegides del vent. També és un lloc perfecte per a la pràctica d’esports nàutics com el caiac o el paddle surf.

Per als amants de la natura, hi ha una caminada pel camí de ronda que parteix des de la banda esquerra de la platja, recorrent una part espectacular del litoral del cap de Creus. Aquest camí permet descobrir platges verges i cales rocalloses molt apreciades pels bussejadors.

La Platja l’Almadrava o Canyelles Grosses és una destinació perfecta per a aquells que busquen gaudir d’una jornada de platja en un entorn natural privilegiat, amb tots els serveis necessaris per garantir una experiència còmoda i memorable. No perdis l’oportunitat de visitar aquesta joia de la Costa Brava i gaudir de les seves aigües cristal·lines i el seu entorn natural espectacular.